Newsbit

Burj Al Arab Dubai

Dubai zet in op onderzoek blockchain-technologie

Burj Al Arab Dubai

Dubai lijkt zich volledig te gaan focussen op de blockchain-technologie. De stad, die als doel heeft om de gelukkigste stad ter wereld te worden, heeft al een lange weg afgelegd sinds de Future Blockchain Summit van afgelopen jaar. Nu wil het een versnelling hoger gaan zitten wat betreft de blockchain-technologie.


Blockchain verandert de gemeenschap

Het doel is om Dubai om te bouwen naar een wereldwijde blockchain-hub. Hiermee willen ze maar al te graag het voortouw nemen in de verdere ontwikkeling van de technologie. Hierdoor kunnen ze volgens de directeur van Smart Dubai Office, Dr. Aisha Bint Butti Bin Bish, niet alleen lokaal levens redden, maar juist ook wereldwijd.

De blockchain-technologie kan volgens de directeur dan ook daadwerkelijk de (wereldwijde) gemeenschap veranderen. Hier zien ze dan ook al meerdere use-cases voor, die ze graag in samenwerking met de overheid en de particuliere sector willen inzetten. Naar verluidt zijn er al meer dan 20 blockchain gerelateerde use-cases actief in de stad, waar in een rap tempo meer bij zullen gaan komen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Future Blockchain Summit

Ieder jaar wordt de ‘Future Blockchain Summit’ georganiseerd in Dubai. Normaliter vindt dit in de maand December plaats, wat dit jaar ook weer het geval zal gaan zijn. Verwacht wordt echter dat dit jaar veel meer digitaal georganiseerd gaat worden, waar eerdere jaren alles gewoon op een fysieke plek georganiseerd werd.

De Future Blockchain Summit zet ieder jaar de schijnwerpers op een aantal blockchain-technologieën die in dat jaar ontwikkeld zijn. Hiernaast wordt gekeken naar het gebruik van de blockchain door verschillende bedrijven in de meest integrale industrieën wereldwijd. Hierbij valt te denken aan de detailhandel en e-commerce, maar ook aan het transport van deze goederen, onderwijs, voedsel, horeca, toerisme en veel meer.

Verwacht wordt dat dit jaar ongeveer 8.000 bezoekers, vanaf over de hele wereld, naar de virtuele Future Blockchain Summit zullen komen. Op dit evenement spreken sprekers van grote merken, waaronder Coca Cola, eBay, HSBC, Lufthansa, Tencent en meer. Hiermee heeft het evenement een inmiddels grote naam voor zichzelf gecreëerd.


Markt van $60 miljard

Verwacht wordt dat tegen 2024 de wereldwijde blockchain-markt gestegen is naar een waarde van maar liefst $60 miljard Amerikaanse dollar. In 2017 lag deze zelfde waarde nog maar op zo’n $710 miljoen. Dit laat zien dat de blockchain-technologie over de laatste 3 jaar enorm in populariteit gestegen is, en de financiële wereld al flink opgeschud heeft.

Diverse industrieën blijken veel baat te hebben bij de relatief nieuwe technologie, zoals de gezondheidszorg, de vastgoedsector en de energie-industrie. Verwacht wordt echter dat wanneer de technologie zich nog verder zal ontwikkelen, deze baat nog verder toeneemt. Nu Dubai de volledige focus op de technologie gaat leggen, zou het zomaar kunnen dat het in korte tijd flink doorontwikkeld wordt. Het is op dit moment nog niet bekend wat het eerste blockchain-project van de stad zal zijn.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top