duitsland
Bitcoin

Duitse overheid heeft al meer dan 43 duizend Bitcoins gedumpt

De Duitse overheid heeft een flink tandje bijgezet wat betreft het verkopen van haar inbeslaggenomen Bitcoin (BTC) stapel.

Al wekenlang zorgen onze oosterburen voor opschudding in de cryptowereld door hun Bitcoins te verkopen, maar de afgelopen week is dit proces in een hogere versnelling gegaan. Al meer dan 43 duizend Bitcoins zijn op de markt gedumpt, wat meer dan 87 procent van de initiële stapel markeert.

Duitse BTC-verkoop zet door

Het idee dat de Duitse overheid een grote rol zou spelen in de aanhoudende prijscorrectie van Bitcoin zou enige tijd geleden door weinig mensen zijn geloofd. Maar het is toch echt de keiharde werkelijkheid.

In februari van dit jaar namen Duitse autoriteiten een totaal van bijna 50.000 Bitcoins in beslag van de beheerders achter de illegale filmstreamwebsite Movie2k. Op 19 juni werd de crypto-gemeenschap voor het eerst opgeschud door de allereerste verplaatsing van duizenden Bitcoins.

Na enkele weken duizenden Bitcoins voor honderden miljoenen dollars te hebben verkocht, is de BTC-voorraad de afgelopen week in recordtempo geslonken. Bij aanvang van de huidige week bezat de wallet van de Bneskriminalarmt (BKA) nog zo’n 40.000 Bitcoins, maar nu zijn daar nog slechts 6.394 Bitcoins van over. 

Dit betekent dat het BTC-portfolio in iets meer dan drie weken tijd met meer dan 87 procent is afgenomen. 

Gisteren daalde de BTC-voorraad zelfs kortstondig tot onder de 5.000 BTC, nadat er 10.260 BTC, ter waarde van ongeveer $615 miljoen, was verzonden naar crypto exchanges en anonieme adressen die mogelijk toebehoren tot over-the-counter (OTC) diensten voor privéhandel. 

Niet lang daarna werden enkele van deze fondsen weer teruggeboekt naar de wallet van de Duitse overheid waardoor het bezit weer boven de 9.000 Bitcoins uitkwam. Deze teruggestuurde Bitcoins waren vermoedelijk het resultaat van een mislukte verkoopovereenkomst.

Uit on-chain data blijkt dat de verkoopwoede vanmorgen vroeg is voortgezet, met enkele duizenden Bitcoins die op de markt zijn getreden. 

Bitcoin-dump bijna ten einde

Met nog iets meer dan 6.000 Bitcoins te gaan, lijkt het niet lang meer te duren voordat de Duitse overheid haar totale geconfisqueerde BTC-stapel van de hand heeft gedaan. Dit zou een grote opluchting zijn en wat angst uit de markt wegnemen.

Wat dat betreft vormen alleen de terugbetalingen van de in 2014 ingestorte Bitcoinbeurs Mt. Gox nog een groot risico voor de BTC koers. Met meer dan $7 miljard aan Bitcoins die teruggeven worden aan schuldeisers zou dit de verkoopdruk nog veel verder kunnen verhogen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten