bitcoin stijgt
Bitcoin

Econoom: Bitcoin en crypto zitten in een ‘supercyclus’

Als we de populaire econoom Alex Krüger mogen geloven, dan zitten Bitcoin en crypto in een zogenaamde “supercyclus.” Maar wat betekent dat eigenlijk? Kunnen we nog veel meer koersstijgingen verwachten van Bitcoin en de rest van de markt?

Meer dan een meme

Ook tijdens de bullmarkt van 2021 sprak men over een supercyclus. In feite betekent een supercyclus dat Bitcoin in de beste bullmarkt tot nu toe terechtkomt. Dit zijn dus behoorlijke uitspraken van Alex Krüger.

Volgens Krüger, die te gast was bij de Blocmates Orange podcast, hebben Wall Street en de traditionele financiële wereld de marktstructuur voor digitale assets “drastisch” veranderd.

Krüger denkt dat onder andere de introductie van de ETFs betekenen dat de kans op grote dalingen een stuk lager is. Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want begin juli viel de Bitcoin koers nog terug naar 53.500 dollar.

“De manier waarop ik ernaar kijk is dat we in een supercyclus zitten. Die woorden werden in het verleden gebruikt als een soort meme in de crypto-gemeenschap. Het bleek ook een meme, want Bitcoin viel met 86% van de top naar de bodem van 2021 tot 2022”, aldus Krüger.

Een supercyclus volgens Krüger

Maar wat is die supercyclus dan volgens Krüger?

“Maar wat een supercyclus in feite betekent is niet dat we geen bearmarkten of correcties meer krijgen en enkel blijven stijgen. Wat het betekent is dat correcties minder die worden.

We hebben het dan niet over correcties van slechts 6% maar kijken naar getallen als 20% of in het slechtste geval 50% of 60% in de meest extreme gevallen. En ook correctie die geen eeuwigheid meer duren”, aldus Krüger.

De voornaamste drijfveer voor de supercyclus is volgens hem de intrede van Wall Street, en met name de introductie van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

“We gaan naar een toekomst waarin mensen meer Bitcoin in hun portfolio’s nodig hebben. Waarom? Omdat fondsbeheerders en praktisch iedereen op Wall Street dat aan ze vertellen”, zo gaat de econoom verder.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13