Bitcoin stijgt
Bitcoin

Econoom voorspelt: 90% kans op nieuwe Bitcoin all-time high voor maart 2025

De gerespecteerde econoom Timothy Peterson gelooft nog altijd in Bitcoin en voorspelt dat de digitale munt voor maart 2025 nog een nieuwe all-time high op de borden zet. Peterson baseert zich hiervoor met name op Metcalfe’s Law, die hij gebruikt als model voor de waarde van Bitcoin.

Bitcoin en Metcalfe’s Law

In zijn onderzoekspaper met de titel “Lowest Price Forward: Why Bitcoin’s Price is Never Looking Back”, omschrijft de econoom een innovatieve benadering om het koersverloop van Bitcoin in kaart te brengen.

Peterson legt in zijn onderzoek de focus op de lokale bodems die Bitcoin door de geschiedenis bereikte, die hij kwalificeert als “never look back price.” Dat zijn volgens hem koersen waar Bitcoin nooit meer onder duikt.

De daadwerkelijke adoptie van Bitcoin speelt een sleutelrol in het verhaal van peterson. “De waarde van het netwerk is proportioneel aan het kwadraat van het aantal gebruikers”, aldus Peterson. Door dit principe toe te passen op Bitcoin, stelt de econoom dat naarmate het aantal gebruikers toeneemt, de intrinsieke waarde exponentieel stijgt.

Op basis van de grafiek lijkt de Bitcoin koers op dit moment net boven de door Peterson omschreven lijn te zitten, die in maart 2025 dus rond de koers van 100.000 dollar moet liggen.

Vertrouwen in Bitcoin

De voorspelling van een nieuwe all-time high voor de Bitcoin koers voor maart 2025, reflecteert een breder sentiment van vertrouwen in de duurzame groei van het Bitcoin netwerk door Peterson.

Terwijl de adoptiecurve blijft stijgen en de netwerkeffecten de waarde van Bitcoin onderbouwen, is zijn voorspelling dus niet puur speculatief, maar gebaseerd op data en zichtbare historische trends.

Peterson concludeert: “Zolang de adoptie doorzet, zal de waarde van Bitcoin stijgen. Als de adoptie wordt gehinderd, zal de koers stagneren of dalen.”

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 58.099 dollar en staat er een daling van 1,17% op de borden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren