Newsbit

Bitcoin crash

Een Bitcoin crash – Hier moet je op letten

Bitcoin crash

Een sterkere dollar, gecombineerd met miners die hun tokens verkopen creëert op de korte termijn een bearish momentum voor de Bitcoin.


Plotselinge daling van de Bitcoin prijs

De Bitcoin gaat een nieuwe week in na weer een weekend van grote volatiliteit. Echter lijkt de weg deze keer naar beneden te gaan in plaats van omhoog. De Bitcoin verloor vandaag namelijk meer dan $7.000. BTC bereikte een paar dagen geleden zelfs nog een hoogtepunt van bijna $42.000, maar vandaag daalt de prijs tot een dieptepunt van $31.300.

Dit is de grootste daling van dit jaar en de grootste de crash sinds maart 2020. Echter werd deze daling algemeen voorspeld door analisten, die beweerden dat de Bitcoin rally overbelast was geworden.

“Dit is de ergste Bitcoin daling sinds maart en het doet men denken aan de laatste halveringscyclus in 2016/2017. De rally werd gevolgd door een daling van meer dan 50%.” Zo vatte financieel commentator Holger Zschaepitz samen op Twitter.

In feite is een daling van 23% niets nieuws voor Bitcoin investeerders. De $30.000 lijkt vooralsnog als ondersteuningsniveau te dienen. Verschillende analisten vertellen dan ook dat dit een uitgelezen kans is om de dip te kopen.

BTC koers zakt naar $31.000 – Bron: Tradingview

Bitcoin dip zorgt ervoor dat Guggenheim wil verkopen

Vaak zien we dat institutionele beleggers niet zo bang zijn voor een dergelijke koersdaling. Echter, de dip van vandaag deed de CIO van Guggemheim anders besluiten. Scott Minerd gaf aan dat het fonds een deel van zijn Bitcoins gaat verkopen:

“De parabolische stijging van de Bitcoin is op korte termijn onhoudbaar. Kwetsbaar voor tegenslagen.” Zo beweerde Scott Minerd vandaag.


Biden praat over het printen van $3 biljoen

Nu de dollar opkrabbelt heeft Bitcoin het dus zwaar, maar daar kan spoedig verandering in komen. In de Verenigde Staten is er een goed teken voor de Bitcoin in de vorm van een enorm stimuleringsprogramma van $3 biljoen.

Een klassieke omgekeerde correlatie van de Bitcoin en de Amerikaanse dollarvaluta-index (DXY) bleef de afgelopen dagen stijgen. Daarmee keerde het terug boven de 90 nadat het zijn laagste punten had bereikt sinds maart 2018.

Echter was het voor velen deze week duidelijk dat de VS gewoon haar economische status verder de grond in drukte. De aanstaande president Joe Biden is van plan om Amerikanen cheques ter waarde van $2.000 te geven als onderdeel van een gigantische oefening om geld te drukken. Deze gelddrukking zou $3 biljoen waard zijn.

Mocht het voorbij gaan, dan zal de liquiditeit van de centrale bank in een oogwenk het meest toenemen sinds het begin van de Coronavirus-pandemie. Daarnaast zal de Amerikaanse federale schuld voor het eerst in de geschiedenis meer dan $30 biljoen bedragen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Miners nemen winst

Eén van de verklaringen voor de prijsdaling van de Bitcoin ligt grotendeels in het Bitcoin netwerk zelf. Miners lijken hun Bitcoin bezittingen namelijk tegen aanzienlijke tarieven te verkopen. Volgens gegevens van CryptoQuant, hebben die verkopen nu hun hoogste punt bereikt sinds juli 2019. Zelfs meer dan verkopen die volgden op de laatste halvering van het block in mei vorig jaar.

CryptoQuant gebruikte zijn Miner Position Index (MPI) om de afnemende Bitcoin aandelen van miners te bepalen, waarbij CEO Ki Young Ju de huidige situatie omschreef als een “bearish markt op korte termijn”.Nog geen altseason

De lagere niveaus van de Bitcoin kunnen uiteindelijk een geschenk worden voor altcoin-hodlers. Deze hebben reikhalzend uitgekeken naar een vermindering van de intensiteit van de bull-run om andere tokens ademruimte te geven. Altcoins presteren namelijk meestal niet zo goed wanneer de BTC prijs hard stijgt. De prestaties van de altcoins nadat de Bitcoin is afgekoeld.

Vandaag word echter duidelijk dat altcoins absoluut nog niet profiteren van de daling van de BTC prijs. De altcoins volgden de Bitcoin naar beneden en overtreffen zelfs de verliezen.

Van de top tien crypto valuta’s op basis van marktkapitalisatie, verloren velen tussen de 17% en 25% in één dag. De Ethereum prijs is zelfs tot onder de $1.000 grens gezakt. Ondanks de terugval behielden velen nog steeds mooie winsten op langere tijdsbestekken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top