Bitcoin

“Een Bitcoin prijs boven de $50.000 is helemaal niet zo gek”

De bekende Bitcoin investeerder, Tuur Demeester, vertelt dat grote instellingen zeer geïnteresseerd zijn in het kopen van BTC en ziet de munt daarom spoedig stijgen tot $50.000-$100.000.


$50.000 is helemaal niet gek

Naast de hoge prijsverwachting van minstens $50.000, vertelt de de investeerder dat de koers na de halving niet meer onder de $6.000 zal komen.

In een video die op 18 mei op het YouTube-kanaal van crypto-onderzoeksbureau Messari werd geplaatst, zei Demeester dat Bitcoin na de halvering “terug in een bull markt” was. De bodem hebben we in maart meegemaakt en die zijn nu voorbij.

De investeerder speculeerde verder hoe de recente inflatoire maatregelen van de Federal Reserve en andere centrale banken de prijs van cryptocurrency zouden kunnen beïnvloeden. Hoewel hij bezorgd was dat een mogelijk lage koopkracht van de Amerikaanse dollar een probleem zou worden voor een nieuwe prijsstijging, zei Demeester:

“Ik denk dat een prijsdoel van ongeveer $ 50.000 helemaal niet gek is … Ik zou zelfs zeggen tussen $ 50.000 en $ 100.000.”


Wat laat de BTC prijs stijgen?

‘Het zijn grote institutionele instellingen die geïnteresseerd zijn’, zei Demeester, die de haast om Bitcoin te kopen beschreef als een ‘landroof-fase’ onder bedrijven die op zoek zijn naar een markt die is losgekoppeld van traditionele activa.

Demeester plaatste een bericht op zijn Twitter account en zei dat als deze instellingen en whales voldoende kunnen accumuleren, het waarschijnlijk een nieuwe parabolische rally zal veroorzaken.

Andere analisten zijn een stuk conservatiever geweest in hun voorspellingen. Arthur Hayes, de CEO van BitMEX, denkt dat de BTC-prijs absoluut opnieuw zou kunnen dalen tot $3.000, maar schat nog steeds dat de munt tegen het einde van 2020 $20.000 zal bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen