Bitcoin

Een Bitcoin prijs van boven de $12.000 is in zicht

De prijs van Bitcoin prijs consolideert opnieuw nu handelaren zich voorbereiden op een derde poging om de $12.000 te bereiken.


Herstel van de Bitcoin

De Bitcoin wist goed te herstellen van een daling naar een prijs van $11.200 op 11 augustus. Momenteel lijkt de prijs van Bitcoin zich op te maken voor een derde run naar de $12.000.

Dit gebeurde na een week met veel bullish nieuws. Zo kwam naar buiten dat de investeringsmaatschappij MicroStrategy 21.454 Bitcoins heeft gekocht als bescherming tegen de verzwakkende Amerikaanse dollar. Ook biedt Coinbase door Bitcoin ondersteunde leningen aan.

Het stijgende bullish sentiment strekt zich uit over de hele crypto-sector. Niet alleen BTC ziet er sterk uit, ook altcoins als Ethereum, Chainlink ene Tezos presteren al tijden lang uitermate goed.

De Crypto Fear and Greed Index laat zien dat het sentiment onder beleggers zeer bullish is. Aangezien de indicator “Extreme Greed” aangeeft. Dit is een scherp contrast ten opzichte van juli. Destijds gaf de indicator “Fear” aan. Crypto investeerders waren bang dat de prijs van Bitcoin terug zou dalen naar het lage bereik van $10.000.

BTC Fear & Greed index – Bron: Alternative.me

Op dit moment consolideert de Bitcoin prijs in een klein bereik tussen de $11.200 en $11.900. In een recente nieuwsbrief aan klanten zei markt-informatiebedrijf Stack Funds:

“De $12.000 is in zicht terwijl er een een bull flag gevormd wordt.”

Het bedrijf is van mening dat de huidige marktstructuur intact zal blijven. Tenzij het niveau van $10.500 wordt overschreden. Gezien de huidige economische achtergrond in combinatie met de verzwakking van de dollar, zouden we een bullish momentum moeten zien voor de Bitcoin.


Correlatie met goud

Bovendien wees het bedrijf ook op de groeiende correlatie van de Bitcoin met goud. Volgens de onderzoekers is een uniek kenmerk van de Bitcoin dat de digitale munt enigszins wordt afgeschermd van een grotere marktvolatiliteit. De correlatie tussen goud en aandelen verschuift afhankelijk van de prijsactie op elke markt. Stacks Funds zei:

“Ondanks de recente piek in de correlatie tussen de Bitcoin en goud die de hoogtepunten van maart bereikte, heeft de recorddaling van de goud koers deze week geen significante invloed gehad op de Bitcoin prijs. Aangezien de digitale asset de op aandelen lijkende relatie weer inhaalt om zijn opwaartse prijstraject voort te zetten.”

Altcoins herstelde daarnaast ook goed van de correctie van 11 augustus en Ethereum kende een sterke uitbraak tot boven het weerstandsniveau van $400. De Ethereum prijs steeg met meer dan 10% naar een nieuw hoogtepunt in 2020.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish
Bank of Canada: AI kan inflatie veroorzaken
VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering