Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Een indrukwekkend herstel: Bitcoin koers op weg naar $60.000?

Na een aanzienlijke daling tot onder de $50.000 gisteren, vertoont Bitcoin vandaag weer een stijgende lijn en lijkt het op weg naar de kritieke grens van $60.000. Momenteel bedraagt de koers $55.000, wat wijst op een indrukwekkend herstel. Hoewel dit optimisme biedt, is voorzichtigheid geboden.

Bull trap?

Er is voorzichtigheid geboden aangezien het huidige herstel van ruim 10 procent een ‘bull trap’ of een ‘dead cat bounce’ zou kunnen zijn. In beide gevallen stijgt de prijs tijdelijk, wat investeerders een vals gevoel van veiligheid geeft, waarna de koers weer scherp daalt. Dit is een bekend fenomeen in de volatiele cryptomarkt.

De huidige koersstijging is echter zeer welkom. Na aanhoudende dalingen is het vertrouwen van veel investeerders aangetast. Momenteel zien we een toename in handelsvolume, wat duidt op hernieuwde activiteit en interesse in de markt.

Dit herstel wordt mede veroorzaakt door de algehele toestand van de financiële markten. Zo staat de Nikkei, de Japanse aandelenindex, vandaag 10 procent in het groen. Deze sterke rebound zou kunnen wijzen op een veranderend sentiment onder institutionele beleggers.

Wat gaat de crypto markt nu doen?

Als het vertrouwen aanhoudt, zou dit kunnen doorsijpelen naar de cryptomarkt en Bitcoin. Het is echter belangrijk het eerder beschreven scenario van een bull trap in gedachten te houden.

De Nederlandse AEX-index presteerde iets rustiger dan de Nikkei en staat op het moment van schrijven ongeveer 0,35 procent in de plus. Het wordt interessant om te zien hoe de Amerikaanse aandelenindexen de komende dagen reageren. Als deze veerkracht tonen, kan dit wellicht ruimte bieden voor een opmars in de cryptosector.

Crypto-analisten suggereerden al dat de huidige lage koersen een goed instapmoment zijn voor Bitcoin. Niet iedereen is echter optimistisch. Marcus Thielen van 10x Research waarschuwde voor een verdere daling en richt de ogen hierbij op $42.000, een historisch gezien belangrijk niveau.

De psychologische grens van $50.000 is momenteel de spreekwoordelijke ‘lijn in het zand’. Als Bitcoin boven dit niveau blijft, is er reden tot optimisme. Zo niet, dan moeten we ons zorgen maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt