XRP
Ripple

Een Overwinning in de Rechtszaak: Wat Betekent Dit voor de XRP Koers?

Ripple is nog altijd betrokken bij de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel Ripple tot toe twee uitspraken in zijn voordeel heeft gehad, zoals de uitspraak op 13 juli dat de verkoop van XRP via exchanges niet onder de effectenwet valt, is er geen garantie voor de toekomst. Mocht de volgende rechtszaak tot een gunstige uitspraak leiden, kan dit grote gevolgen hebben voor de XRP koers

Tot hoe hoog kan de Ripple (XRP) koers stijgen?

Onlangs deed de kunstmatige intelligentie-tool van Google, genaamd Bard, een opmerkelijke voorspelling. Deze AI suggereerde dat een overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC de XRP-koers zou kunnen opdrijven tot waarden tussen de $2,50 en $3,00. Maar hoe realistisch is deze voorspelling?

Een blik op de historische koersontwikkeling laat zien dat XRP in januari 2018 een recordhoogte bereikte van $3,40. Ondanks dat dit bijna zeven jaar geleden is, is deze piek sindsdien niet overtroffen. De aanklacht van de SEC in 2020 lijkt in de daaropvolgende jaren zeker invloed te hebben gehad op de koers. In de bullish markt van 2021 bereikte XRP een hoogtepunt van slechts $1,84, wat ongeveer 54% is van zijn recordhoogte.

Koersprestatiese XRP sinds 2014
Koersprestatiese XRP sinds 2014 – CoinGecko

Gezien de historische prestaties van XRP, is het niet ondenkbaar dat een positieve uitslag in de rechtszaak een evenaring of zelfs overtreffing van de hoogste koers zou kunnen betekenen. In deze context lijkt een koers van $3,00, zoals door Bard voorspeld, of zelfs $3,50, goed binnen bereik.

De definitieve rechtszaak is vastgesteld voor april 2024. Echter, een eerder juridisch besluit is mogelijk als er een schikking tussen de partijen wordt getroffen. Afhankelijk van de inhoud van zo’n schikking, kan dit voorafgaand aan de rechtszaak al invloed hebben op de koers van XRP, in positieve of negatieve zin.

Verdere daling of terugkeer naar All-Time High?

XRP heeft recentelijk een turbulent verloop gekend. Ondanks een lichte opleving vandaag, heeft de digitale munt zes dagen achtereen verlies geleden. Eerder dit jaar, specifiek in augustus en mei, werd een vergelijkbaar patroon van dalingen waargenomen, wat uiteindelijk resulteerde in een aanzienlijke koersval van 30%. Hoewel een terugkeer naar zijn all-time high technisch mogelijk is, zijn er op dit moment geen concrete aanwijzingen die daarop duiden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13