Bitcoin

Een whale heeft vandaag $333 miljoen aan Bitcoin verplaatst

Een mysterieuze whale heeft vandaag 7.073 Bitcoin verplaatst naar een onbekende wallet. Hiermee blijft de lijst van actieve whales groeien.


Anonieme whale komt in actie

Een anonieme whale heeft zojuist dus meer dan 7.000 Bitcoin verplaatst naar een onbekende wallet, zo laat Whale Alert weten. De hoeveelheid Bitcoin heeft een waarde van bijna $333 miljoen.

De whale, een term die wordt gebruikt om eigenaren van enorme hoeveelheden BTC-tokens aan te duiden, heeft vandaag de transactie uitgevoerd. De whale was de op 240 na grootste BTC-hodler ter wereld.

Omdat de identiteit van de whale onbekend is, is het moeilijk te bepalen waarom ze de Bitcoin hebben verplaatst. Wel speculeren mensen over de transactie. Zo denken sommigen dat het een exchange is die Bitcoins naar cold storage verplaatst. Anderen denken juistg dat het een institutionele instelling is die zijn Bitcoins overdraagt naar een andere wallet.


Meer activiteit

We hebben deze week meer whale bewegingen gezien. Dit kan komen door de matige prijsprestaties van BTC deze week. De Bitcoin koers zakte van $58.000 afgelopen zondag naar de $47.000 van vandaag. Het laagste punt deze week lag zelfs onder de $45.000.

Donderdag werd voor $400 miljoen aan Bitcoin verzonden door de 215e grootste wallet, naar een wallet waarvan Whale Alert beweerde dat hij verbonden was met Coinbase, de crypto exchange gigant. Maar volgens een statistiek op BitInfoCharts was de ontvangende wallet eigendom van BetVIP, en niet van Coinbase. BetVIP.com was een sport-casino met alleen Bitcoin met een licentie voor het eiland Curaçao.


Heropleving van oude whales

Dit jaar zijn er verschillende oude Bitcoin whales uit een tien jaar durende winterslaap gekomen. Op 24 februari bewogen er voor het eerst honderd Bitcoin die sinds juni 2010 inactief waren, wat veel nieuwsgierigheid opwekte. De eigenaren van deze oude wallets worden vaak verondersteld op een of andere manier geassocieerd te zijn met Satoshi Nakatomo, de mysterieuze maker van de Bitcoin.

Whale bewegingen kunnen markten opschudden, zoals afgelopen december, toen de prijs van de Bitcoin de $20.000 overschreed. Dit komt omdat die oude tokens, die al meer dan een decennium onaangeroerd zijn, nieuw geld op de Bitcoin markt introduceren. Als een whale die munten dumpt, kan de prijs van de Bitcoin crashen. Of dat nu weer gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC