Crypto analist
Bitcoin

Einde van Duitse en Mt. Gox-verkopen zal herstel Bitcoin-koers inluiden

De cryptomarkt staat voor de zwaarste tegenwind in maanden, nu de potentiële Bitcoin-verkopen door Mt. Gox en de Duitse overheid zwaar op de gemoederen van investeerders drukken.

Veel experts vragen zich af welke kant de prijzen op zullen gaan. De meesten voorspellen dat de marktomstandigheden pas zullen verbeteren wanneer de verkoopdruk van Mt. Gox en Duitsland afneemt.

Bitcoin verloor donderdag laat 7% van zijn waarde, waardoor de prijs zakte naar het laagste punt in vier maanden: $53.550. Dit leidde tot een golf van liquidaties op de cryptomarkt.

Twee grote problemen

De terugbetalingen van Mt. Gox lijken bijna van start te gaan na maanden van uitgebreide voorbereidingen voor de verdeling van fondsen aan schuldeisers. Dit veroorzaakt veel angst onder crypto-investeerders. Gebruikers van de failliete Japanse beurs Mt. Gox wachten al meer dan 10 jaar op de terugbetaling van tot $7,7 miljard aan fondsen die ze verloren door een hack. Het is goed mogelijk dat deze investeerders hun BTC direct op de markt zullen dumpen om winst te nemen.

Naast de terugbetalingen van Mt. Gox is er nog een groot probleem: Duitsland wil zijn grote voorraad in beslag genomen Bitcoin verkopen. Analisten melden dat de verkoop door de Duitse overheid al begonnen lijkt te zijn. Duitsland bezit 50.000 BTC, met een geschatte waarde van $2,72 miljard tegen de huidige prijzen.

Markt herstel verwacht na eindigen van verkoopdruk

Hoewel de exacte timing van de verkopen vanuit Duitsland en Mt. Gox onbekend blijft, beweren sommigen dat deze twee problematische factoren spoedig voorbij zullen zijn, waarna de markt weer zal herstellen.

“Het is zeer waarschijnlijk dat de verkoop van 50.000 Bitcoin door Duitsland een bodem zal markeren,” zei Joe Burnett, een voormalig analist van Blockware Solutions en senior product marketing manager bij Unchained, in een post op X op vrijdag.

Burnett theoretiseert dat grote kopers hun biedingen zouden kunnen verlagen om te voorkomen dat ze te veel betalen voor Bitcoin, wat zou leiden tot een verdere prijsdaling.

Volgens hem zal dit waarschijnlijk doorgaan totdat alle Bitcoin is verkocht. Na de verkoop kan de prijs stabiliseren of weer stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen