Bitcoin (BTC) el salvador
Bitcoin

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen

Volgens een recent bericht van de Salvadoraanse president Nayib Bukele bedragen de cumulatieve Bitcoin-investeringen van het land momenteel $131 miljoen, met een nettowinst van $3,6 miljoen, wat neerkomt op een totale winst van 2,84%.

“Wij zijn uiteraard niet van plan te verkopen; dat is nooit ons doel geweest. Wij zijn ons volledig bewust van het feit dat de prijs in de toekomst zal blijven fluctueren; dit heeft geen invloed op onze langetermijnstrategie”, verklaarde Bukele.

Aftreden als president

Op 1 december trad Bukele af als president van El Salvador na goedkeuring door de wetgevende vergadering van het land, waardoor hij verlof kon nemen om zich te concentreren op zijn herverkiezingscampagne van 2024.

Tijdens Bukele’s eerste termijn als president kocht het Midden-Amerikaanse land, te beginnen in september 2021, BTC via zijn nationale schatkist, met een initiële investering van $10,3 miljoen. De prijs van Bitcoin daalde echter al snel met meer dan 50% tijdens de bearmarkt.

Desondanks bleef Bukele de Bitcoin-investeringen van het land op het dollargemiddelde brengen en deed hij in 2022 herhaaldelijk aankopen. Op een gegeven moment daalde de Bitcoin-portefeuille van het land tot een dieptepunt van $45 miljoen, van een boekwaarde van $103,9 miljoen.

Eerste land met Bitcoin als wettig betaalmiddel

In 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel adopteerde. Het Internationale Monetaire Fonds heeft sindsdien gewaarschuwd dat de risico’s van Bitcoin voor El Salvador “niet zijn uitgekomen” vanwege de beperkte adoptie in het land.

In december reisde Cointelegraph-verslaggever Joe Hall naar El Salvador en probeerde met Bitcoin te betalen voor dagelijkse diensten, met teleurstellende resultaten. El Salvador is van plan volgend jaar Bitcoin-onderwijs te introduceren op staatsscholen.

Bitcoin nieuws

Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000
Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans
Analist: Bitcoin koers op weg naar all-time high bij doorbraak van cruciale weerstand
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem