Dogecoin, twitter
Dogecoin

Elon Musk hint op Dogecoin betalingen op Twitter

Elon Musk heeft opnieuw gesuggereerd dat hij Dogecoin gaat accepteren op zijn nieuw verworven sociale-mediaplatform Twitter.

Overname van Twitter

Sinds de overname van Twitter is Elon Musk extreem actief op het platform. Op 2 november reageerde de miljardair, die zijn naam heeft veranderd naar de ‘Twitter Complaint Hotline Operator’, op een vraag over zijn lievelingscryptomunt ‘Dogecoin’.

Een Twitteraar met de naam ‘Stonks Reddit Trading’ vroeg vervolgens aan Musk of hij al aan een Dogecoin betalingsoplossing voor het platform had gewerkt. Musk reageerde met een ogen-emoji wat suggereert dat hij of al mee bezig is, of er naar zal kijken.

Crypto Twitter barst los

Investeerder Luke Martin zei tegen zijn 320.000 volgers dat dit de eerste officiële uitspraak van Musk over de implementatie van DOGE was. Volgens Luke Martin is dit geweldig nieuws voor Dogecoin investeerders.

Wauw. Is dit de eerste officiële $DOGE tweet van @elonmusk sinds hij het heeft overgenomen? De munt gaat absoluut ontploffen als hij het doet.

Musk gaat langzaam crypto implementeren op Twitter

Ook een andere twitteraar, genaamd CroissantEth denkt dat de miljardair langzaam maar zeker crypto zal gaan implementeren op Twitter. Volgens hem wil Musk een blockchain-systeem creëren voor sociale media dat zowel betalingen als korte sms-berichten levert.

Eerder dit jaar werden er documenten gepubliceerd over een chat tussen Musk en Sam Bankman-Fried over de mogelijke roadmap voor Twitter. In deze chat spraken de heren ook over Dogecoin. Musk zei:

Mijn Plan B is een op blockchain gebaseerde versie van Twitter, waarbij de “tweets” als commentaar in de transactie zijn ingesloten. Dus je zou misschien 0,1 Doge per reactie moeten betalen.

Musk kijkt ook naar de mogelijkheden van een “Super App” genaamd X. De app biedt verschillende diensten aan. Het biedt onder andere gedecentraliseerde sociale media, microbetalingen, gaming, voedselbezorging, ride-sharing en winkelen aan. De app is vergelijkbaar met WeChat uit China, dat meerdere functies bevat.

De Dogecoin koers schiet omhoog

Precies al deze geruchten zijn de reden dat de Dogecoin koers direct na de Twitter overname van Musk omhoog is geschoten. De meme coin is de afgelopen week met maar liefst 120% gestegen.

Echter, ondanks de enorme rally handelt DOGE nog steeds 81% lager dan zijn hoogste prijs ooit van $0,731 in mei 2021. Deze piek werd destijds ook, deels, door Elon Musk veroorzaakt. Dus wie weet wat we nog allemaal kunnen verwachten.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?