Elon musk
Ripple

Elon Musk steunt pro-XRP advocaat John Deaton in Senaatsverkiezing tegen Elizabeth Warren

Tesla-oprichter Elon Musk heeft zijn steun uitgesproken voor pro-XRP advocaat John Deaton, die deelneemt aan de aankomende Senaatsverkiezingen in Massachusetts. Deaton staat tegenover senator Elizabeth Warren, een uitgesproken tegenstander van cryptocurrencies.

Warren, die in 2020 een gooi deed naar het presidentschap namens de Democraten, is bekend om haar felle anti-crypto standpunten.

Ondersteuning van Coinbase CEO

Musk is niet de enige die Deaton steunt. Coinbase-CEO Brian Armstrong sprak eerder zijn steun voor Deaton uit en riep cryptoliefhebbers in Massachusetts op om op hem te stemmen. Armstrong heeft Warren beschuldigd van het oprichten van een “anti-crypto leger” en haar inspanningen om de Amerikaanse crypto-industrie te ondermijnen.

Hij bekritiseerde haar ook voor haar steun aan Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), die regelmatig onder vuur ligt vanwege zijn harde optreden tegen cryptobedrijven.

Elon Musk’s steun voor Deaton

Elon Musk, een fervent voorstander van financiële vrijheid, reageerde op Armstrong’s opmerkingen met een kort maar krachtig “Ja”. Musk staat bekend om zijn sympathie voor cryptocurrencies, vooral vanwege hun potentieel om gecentraliseerde controle uit te dagen en individuele vrijheid te bevorderen. Zijn steun aan Deaton sluit aan bij zijn kritiek op Warren’s beleid, dat hij ziet als schadelijk voor de Amerikaanse crypto-industrie.

Musk’s steun voor Trump

Naast zijn steun voor Deaton, heeft Musk zich ook uitgesproken ten gunste van Donald Trump, de pro-crypto presidentskandidaat. Musk moedigt Amerikanen aan om op Trump te stemmen, in de hoop te voorkomen dat de Verenigde Staten onder invloed van politici zoals Warren verder afdrijven van financiële vrijheid en innovatie binnen de cryptowereld.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Kan XRP naar $27 stijgen? Crypto analist deelt zijn prijsvoorspelling
Gaat XRP 500x stijgen? Marktdata suggereert enorme rally in altcoin-seizoen
Kan XRP 1 dollar waard worden na de lancering van Ripple’s stablecoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk