tesla, vegas loop
Dogecoin

Elon Musk’s bedrijf ‘Vegas Loop’ accepteert nu Dogecoin

Elon Musk bevestigde woensdag het nieuws dat zijn bedrijf met de naam ‘The Boring Company’ (TBC) nu betalingen in Dogecoin accepteert.

TBC accepteert Dogecoin voor haar klanten

Elon Musk’s bedrijf The Boring Company (TBC) heeft klanten toestemming gegeven om te betalen met Dogecoin voor ritten op zijn Las Vegas-transportsysteem.

Een rapport van CNBC liet weten dat de nieuwe betalingsoptie via BitPay op 1 juli live is gegaan. Dit is een dag na de opening van het nieuwe Loop-station in het Las Vegas Convention Center.

Hoewel The Boring Company de nieuwe betaalmethode niet officieel heeft bevestigd, deed oprichter Elon Musk dat schijnbaar wel. Musk reageerde het volgende op een tweet over het nieuws. “Wij steunen DOGE waar mogelijk”.

Op dezelfde dag deelde DogeDesigner, een grafisch ontwerper voor de Dogecoin Foundation, een video op Twitter. In deze video navigeerde hij door de Vegas Loop-pagina en kocht hij een dagpas met 37.52 DOGE via BitPay.

Over Vegas Loop

Het nieuwe Loop-station bevindt zich bij een resort genaamd Resorts World Las Vegas. Het station is de vierde halte op de 2,7 mijl lange Las Vegas Convention Center Loop. Met behulp van het ondergrondse tunnelsysteem kunnen reizigers met Tesla’s van de ene halte naar de andere komen.

Dit plan wijkt ver af van het oorspronkelijke plan voor de Vegas “hyperloop”. Deze hyperloop zou magnetische voortstuwing gebruiken om passagiersdragende capsules met hoge snelheid door een tunnelsysteem te verplaatsen. Het bedrijf werkt nog steeds aan haar toekomstplannen voor de invoering van voertuigen zonder bestuurders.

Acceptatie van Dogecoin

Afgelopen december kondigde Tesla-CEO Musk aan dat het bedrijf DOGE zou gaan accepteren voor bepaalde merchandise aankopen. Hierdoor steeg de prijs van Dogecoin 25%.

In mei 2022 kondigde Musk zijn plannen aan om de betalingsoptie voor zijn bedrijf SpaceX uit te breiden. Deze aankondiging had echter geen significante impact op de prijs.

Dogecoin is momenteel $0,06851 waard. Daarmee is de munt ongeveer 1,15% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Dogecoin nieuws

Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Crypto analist voorspelt stijgingen voor Dogecoin en andere altcon
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?