cardano, ada
Cardano

Enorme Cardano prijsstijging nabij? Institutionele beleggers kopen massaal ADA

De recente goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) heeft een opmerkelijke invloed op de cryptomarkt, waarbij verschillende cryptovaluta een opwaartse trend vertonen.

In het bijzonder trekt Cardano (ADA) de aandacht van investeerders, met voorspellingen van een significante koersstijging, vergelijkbaar met de opmerkelijke rally van Solana (SOL) tegen het einde van 2023.

Institutionele investeerders kiezen voor Cardano

Een cruciale factor die bijdraagt aan het optimisme rondom Cardano is de aanzienlijke instroom van institutionele beleggingen. Volgens data van het blockchain-analysebedrijf CoinShares werd er in de eerste week van 2024 maar liefst $3,7 miljoen geïnvesteerd in ADA-gerichte investeringsproducten. Dit bedrag overtreft de investeringen in andere prominente altcoins zoals Avalanche (AVAX), Litecoin (LTC) en XRP, waardoor Cardano de leiding neemt in de instroom van institutionele beleggingen onder de altcoins, met alleen Ethereum (ETH) voor zich.

Deze gegevens wijzen mogelijk op een verschuiving van beleggersbelangstelling van Solana naar Cardano, gezien de recente uitstroom bij SOL en de groeiende institutionele interesse in ADA. Het aanhoudende succes van Cardano in zijn ecosysteem en DeFi-betrokkenheid maakt het een steeds populairdere keuze voor zowel individuele als institutionele beleggers.

Bitcoin onbetwiste marktleider

Institutionele beleggers tonen een toenemende interesse in Cardano. Ondanks deze groeiende belangstelling blijft Bitcoin echter de onbetwiste leider in de cryptomarkt. Dit blijkt uit de indrukwekkende instroom van $113 miljoen in de eerste week van 2024. Een aanzienlijk deel van deze investeringen, $83 miljoen, is afkomstig van Amerikaanse investeerders. Duitsland en Zwitserland volgen, met respectievelijke netto-investeringen van $32,5 miljoen en $24,9 miljoen.

Whales kopen voor miljoenen aan ADA

Whales, oftewel grote investeerders, lijken een prijsstijging van Cardano (ADA) te verwachten. Dit wordt duidelijk door de verzameling van 14 miljoen ADA door beleggers in slechts twee weken. De activiteiten van deze whales zijn cruciaal om te volgen, omdat hun substantiële aankopen niet alleen de beschikbare voorraad kunnen verminderen, maar ook als indicatoren kunnen dienen voor toekomstige markttrends.

Verder onthulde IntoTheBlock een opmerkelijke toename van bijna 13% in het aantal dagelijks actieve Cardano-adressen, waarbij een piek van 52.330 adressen werd bereikt op 2 januari 2024.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’