Enorme Ethereum-koopmuur stuurt ETH naar $468

De Ethereum prijs bereikt vandaag haar hoogste punt in 19 maanden tijd ten opzichte van Bitcoin. Ook de gebruikersactiviteit op Ethereum stijgt tot meerjarige hoogtepunten.


Een enorme koopmuur

Toen de prijs van Ethereum de $450 overschreed, ontstond er een enorme koopmuur op de grote cryptocurrency-exchange Bitfinex. Kort daarna behaalde een hoogste punt in 19 maanden ten opzichte van de Bitcoin.

ETH / BTC bereikt een hoogtepunt – Bron: Tradingview

Gedurende de afgelopen twee maanden heeft ETH een sterk opwaarts momentum behouden, wat de stijgende gebruikersactiviteit op Ethereum ondersteunde.

Uit gegevens van Etherscan blijkt dat het dagelijkse transactievolume op Ethereum is gestegen van ongeveer 420.000 in januari tot meer dan 1,2 miljoen transacties per dag in augustus.


Waarom stijgt de Ethereum prijs?

De explosieve vraag naar DEFI tokens heeft geleid tot een consistente vraag naar ETH. Op het Ethereum blockchain-netwerk moeten gebruikers ETH gebruiken om transactiekosten te dekken, ook wel ‘gas’ genoemd. Sinds begin juni, toen de DeFi-markt een exponentiële groei begon te zien, voedde dit de koopvraag naar Ethereum.

Volgens gegevens van het marktanalysebedrijf Glassnode stijgen de gaskosten zo snel dat de inkomsten van Ethereum miners ook explosief stijgen. De onderzoekers schreven:

“Ethereum-miners hebben het afgelopen uur meer dan $500.000 aan transactiekosten verdiend. Dat is een nieuw recordhoogte voor een uur (exclusief afwijkende transactiekosten eerder dit jaar). “

Deze gaskosten zullen waarschijnlijk nog een hele tijd hoog blijven omdat ETH 2.0 nog lang niet ingevoerd is.

ETH gaskosten stijgen – Bron: Glassnode

Wat ook opvallend is, is de enorme koopmuur op de crypto exchange Bitfinex. Whales of rijke miners lijken ETH tokens op te kopen. De CTO van de exchange vertelt:

“Iemand wil heel graag ETH kopen op Bitfinex er is een 7k koopmuur.”

Bitfinex wordt erkend als een van de weinige exchanges die door veel whales wordt gebruikt. Er is nu dus een koopmuur van 7.000 ETH tokens, tegen een prijs van $458 komt overeen met $3,2 miljoen. Deze order is waarschijnlijk geplaatst door 1 whale.


Wat kunnen we verwachten op de korte termijn?

Op korte termijn zijn handelaren over het algemeen optimistisch over de Ethereum prijs. De grootste altcoin bereikt vandaag dan ook een 2 jarig hoogtepunt. Volgens bekende analisten is een kleine consolidatie nu een logische stap.

Na deze consolidatieperiode zou ETH mogelijk genoeg kracht hebben opgebouwd om de psychologische $500 grens te doorbreken. Deze doorbraak zal waarschijnlijk pas plaatsvinden wanneer de BTC de $12.000 heeft doorbroken.