Bitcoin

Enquête: institutionele beleggers willen meer Bitcoin kopen

Pensioenfondsen en verzekeraars willen hun investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrency de komende vijf jaar verhogen, maar er zijn nog steeds enkele zorgen.


Grotere blootstelling aan crypto-investeringen

Cryptocurrency verzekeringsmaatschappij Evertas ondervroeg in een onderzoek Amerikaanse en Britse institutionele beleggers. 90% van de ondervraagden verwacht hun investeringen in cryptocurrency te verhogen. Respondenten denken dat dit te maken heeft met verwachte verbeteringen in de regelgeving en toegenomen liquiditeit.

De investeerders die Evertas ondervroeg beheren ongeveer $78,4 miljard aan collectieve activa. 64% van de respondenten meldde dat ze een lichte stijging van crypto-investeringen verwachten van bijvoorbeeld pensioenfondsen, familiefunctionarissen, verzekeraars en staatsinvesteringsfondsen.

Ondertussen zegt nog eens 26% van de respondenten dat ze hun investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrencies de komende vijf jaar “drastisch” zullen verhogen. Alles bij elkaar, verwacht 90% van de ondervraagde institutionele beleggers enige toename in crypto-bezit in het komende half decennium.

Volgens het rapport werd het onderzoek in juli uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Pureprofile. Het omvatte in totaal 50 institutionele beleggers, gelijkmatig verdeeld over de VS en het VK.


Betere regelgeving

Op de vraag waarom ze een grotere blootstelling aan crypto-investeringen verwachten, zei 84% van de respondenten dat een verbeterde regelgevende infrastructuur hen levensvatbaarder zal maken. 80% zei dat de groeiende cryptomarkt de liquiditeit zal verbeteren.

Bovendien voegde 76% eraan toe dat ze geloven dat er meer reguliere financiële dienstverleners en fondsbeheerders in cryptovaluta zullen komen. Hetzelfde percentage zei dat ze geloven dat negatieve rentetarieven en opbrengsten op obligaties hen ook in (of verder in) crypto-activa zullen duwen.


Bezorgdheid over het investeren in crytocurrency

Toch blijft er bij de ondervraagde investeerders nog steeds bezorgdheid bestaan over investeren in cryptocurrency. Volgens het rapport zei ongeveer 56% van de respondenten “zeer bezorgd” te zijn over het gebrek aan geschikte verzekeringsdekkingsopties voor crypto-investeringen. 54% was eveneens “zeer bezorgd” over de werkpraktijken en nalevingsprocedures van cryptobedrijven die diensten verlenen aan institutionele beleggers.

Uiteindelijk promoot Evertas hier de verzekering, want dit is waar de focus op ligt in het bedrijf. Evertas haalde eerder dit jaar $2,8 miljoen aan startkapitaal op om zijn cryptoverzekeringsproducten verder te ontwikkelen. Raymond Zenkich, president en COO van Evertas, zei het volgende in een persbericht:

“Een gebrek aan adequate verzekering voor de crypto-activamarkt staat duidelijk bovenaan de lijst van zorgen voor veel institutionele beleggers. Dit is niet verrassend wanneer verzekeraars slechts een capaciteit van ongeveer $2 miljard verstrekken voor een markt die tussen $250 miljard en $300 miljoen waard is. We werken nauw samen met de verzekeringsgemeenschap om dit probleem aan te pakken.”

 

Bitcoin nieuws

De Amerikaanse overheid heeft nu $13,82 miljard aan Bitcoin
Aandelen Bitcoin miner Marathon Digital schieten 18% omhoog
Bitcoin bereikt mijlpaal: 1 miljard transacties uitgevoerd
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?