Bitcoin

Enquête toont groeiende interesse onder Amerikanen in Bitcoin

Uit een enquête blijkt dat een groeiend percentage Amerikanen Bitcoins en andere crypto’s overweegt als alternatief voor het huidige financiële systeem.


Amerikanen zien crypto als alternatief voor falend financieel systeem

Amerikanen die enigszins kennis hebben van cryptocurrencies lijken steeds meer interesse te hebben in cryptomunten en de blockchain technologie.

Volgens een enquête, uitgevoerd door het bedrijf Paxful, beschouwt deze doelgroep cryptocurrencies steeds meer als een alternatief voor het ‘defecte’ en traditionele financiële systeem.

Het onderzoek, dat vandaag uitgebracht is, stelt dat de cryptocurrency markt volwassen aan het worden is. Bijna 50 procent van de respondenten is van mening dat een ‘trigger gebeurtenis’ in het traditionele financiële systeem zal zorgen voor een opbloeiende crypto markt. Bitcoin is een namelijk een perfect alternatief.

De meest voorkomende use-cases voor Bitcoin zijn volgens de enquête real-life betalingen (69,2%) en om inflatie en corruptie (50,4%) te bestrijden.


Komt er massa adoptie voor de cryptomarkt?

De mede oprichter van Paxful, genaamd Artur Scahabck, zei het volgende over de resultaten:

“Het is interessant om te zien dat velen geloven dat de reguliere adoptie de komende 6 tot 10 jaar zal plaatsvinden. In tegenstelling gelooft ook een deel van de respondenten tegen dezelfde tijd (6 tot 10 jaar) dat de cryptobubbel zal barsten. Ik heb goede hoop voor het eerste scenario, dus ik denk dat we als bedrijfstak moeten werken aan het creëren van meer producten die zullen worden gebruikt voor real-life use-cases die kunnen helpen de reguliere adoptie te versnellen. ”

Te midden van de wereldwijde COVID-19-pandemie gelooft Paxful dat zowel de cryptocurrency markt als het traditionele financiële systeem worden getest. Dit kan gedeeltelijk verklaren waarom de Bitcoin prijs stijgt. Hij vertelt dat Bitcoin langzamerhand een ‘safe haven’ wordt. Bitcoin wordt steeds bekender en dat zorgt voor een volwassen markt. Scahabck benadrukt dat er nu meer bekendheid is over crypto dan voorheen:

“Ik weet nog dat we, toen we net begonnen, nog niets van Bitcoin afwisten of zelfs maar het woord‘ Bitcoin’ konden herinneren. Maar uit de enquêteresultaten die dit en het laatste jaar zijn uitgevoerd, bleek dat meer mensen van crypto hebben gehoord en deze nu associëren met geld of technologie. We zijn er nog lang niet, maar ik ben benieuwd naar meer producten die helpen bij de algemene adoptie. “

Uit de enquête blijkt dat de adoptie van crypto lastig is omdat er een groot gebrek aan kennis is. Dit houdt de crypto adoptie tegen.

Volgens het rapport zijn de belangrijkste factoren die volgens respondenten de acceptatie zullen helpen vergroten, mobiele mining, heropleving van altcoinmarkt, institutioneel investeren en het gebruik van blockchain-technologie door bedrijven.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom