cardano, ada
Cardano

Enthousiasme over Cardano zakt naar dieptepunt

Cardano was in 2017 een munt waar niemand over uitgepraat raakte. Het smart contract platform zou concurreren met Ethereum en op de lange-termijn moeten meedingen om de tweede plaats achter Bitcoin. Tegenwoordig lijkt er weinig meer over van die ambities en hoge verwachtingen.

Cardano futureshandelaren verlaten de markt

De Open Interest (OI) voor Cardano – het totale aantal openstaande futures of optiecontracten voor een financiële asset – zit in een gigantische dalende trend. Inmiddels is de OI zodanig gezakt, dat er sprake is van het laagste niveau sinds 13 januari.

Normaal gesproken is een hoge OI een goed teken voor een financiële asset. Dat betekent dat er een hoge mate van speculatie gaande is en meestal zien we dat op momenten dat er sprake van hype is rondom een financiële asset.

Nu is daar bij Cardano dus allesbehalve sprake van en zien we de OI in rap tempo dalen. Wat dat betreft is het niet vreemd dat investeerders zich in toenemende mate zorgen maken over het project, dat momenteel stevig moet vechten met projecten als Avalanche, Toncoin en TRON om in de top 10 te blijven.

Als het blijft wegzakken, dan is het nog maar de vraag of mensen dit project op de lange termijn blijven steunen.

Funding rate Cardano is negatief

Ondertussen is ook de Funding Rate van Cardano negatief. Dat geeft aan dat handelaren op dit moment vooral kijken naar shortposities op de munt.

Als de Funding Rate negatief is, dan verwachten veel handelaren dat de Cardano koers nog verder gaat dalen. Op dit moment ligt die Funding Rate op -0,013% en dat geeft aan dat er een behoorlijk bearish sentiment heerst rondom Cardano.

Het is nog maar de vraag wat uiteindelijk een bullish katalysator voor het project kan zijn. Bitcoin kan daar een rol in spelen, maar uiteindelijk gaat het toch echt om de activiteit op het netwerk.

Als de netwerkactiviteit blijft afnemen, dan is er voor investeerders geen reden om vertrouwen te hebben in een project als Cardano. Uiteindelijk gaat het immers om wat er op de blockchain gebeurt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt