Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Er is een Bitcoin ATM geïnstalleerd in het Senaatsgebouw van Mexico

Het Senaatsgebouw van Mexico is nu in het bezit van de 14e Bitcoin ATM (pinautomaat) van het land. Dit is een duidelijk teken van de toenemende belangstelling van het land voor Bitcoin. De ATM is dinsdag geïnstalleerd met de steun van verschillende wetgevers, waaronder Miguel Angel Mancera, hoofd van de fractie van de Partij van de Democratische Revolutie (PRD).

Een 14e Bitcoin ATM

Senator en crypto fan Indira Kempis deelde haar opwinding over de ontwikkeling op Twitter. Ze doelde daarmee op de vrijheid, inclusie en financiële educatie in Mexico.

Volgens Coin ATM Radar had het land al 13 Bitcoin automaten. Deze staan in Mexico City, Tijuana, Cancún, Guadalajara, Culiacán, San Miguel de Cozumel en Aguascalientes. Hier is nu dus een 14e automaat bijgekomen.

Nadat de Bitcoin ATM was geïnstalleerd, bleek uit een lokaal nieuwsbericht van ‘El Heraldo de Mexico’ dat Bitcoin het transactievolume van betalingen via traditionele betalingssystemen zoals PayPal, Visa en MasterCard al heeft overtroffen in het land.

Mexico en crypto

Mexico’s interesse in cryptocurrency is de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Volgens gegevens is 40% van de Mexicaanse bedrijven geïnteresseerd in het toepassen van blockchain en cryptocurrency. Van deze groep concentreert 71% zich op het gebruik van cryptocurrency.

In februari verklaarde de senator van de staat Nuevo León, Indira Kempis, dat ze ervan overtuigd is dat Bitcoin een legale valuta in Mexico zou moeten zijn. Dit omdat het gebruik ervan kan helpen de financiële inclusie over de hele wereld uit te breiden. Miljardair en Bitcoin advocaat Ricardo Salinas gelooft echter dat het een “flinke strijd” zal zijn om dit te bewerkstelligen. De mentaliteit van zijn land is te afhankelijk van zijn fiat-controle, die hij “fiat-fraude” noemde.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten