Bitcoin, Regulatie

Mexicaanse miljardair: “Bitcoin wettig betaalmiddel maken in Mexico wordt een zware strijd”

Ricardo Salinas Pliego is een Mexicaanse miljardair die 60 procent van zijn vermogen in Bitcoin en Bitcoin-aandelen heeft zitten. Salinas kocht zijn eerste Bitcoin op een koers van 200 dollar en heeft de opkomst van de digitale munt van dichtbij meegemaakt.


Salinas is groot fan van de Bitcoin

Tijdens de Bitcoin 2022 conferentie in Miami maakte de goedlachse miljardair bekend een enorme hoeveelheid Bitcoin te hebben. De rest van zijn portfolio zit in olie- en gasbedrijven. Salinas heeft van dichtbij meegemaakt wat inflatie met een samenleving kan doen en is daarom een groot voorstander van hard geld.


Bitcoin wettig betaalmiddel in Mexico

Op 7 april kondigde de Mexicaanse senator Indira Kempis aan een wetsvoorstel klaar te hebben liggen om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Mexico. Hiermee zou het in de voetsporen volgen van El Salvador, Roatán en Madeira.

Salinas Pliego denkt er het zijne van: “Het gaat een zware strijd worden omdat dit land, jammer genoeg, een mindset heeft die te gehecht is aan de controle over fiatgeld.” De rijke Mexicaan noemt het zelfs de “fiat fraude”.

Volgens de investeerder hebben de centrale bank en het ministerie van financiën zelfs een hekel aan Bitcoin vanwege de vrijheid die het vertegenwoordigt en de bedreiging die het vormt voor hun monopolie op de geldpers. De kans dat we op korte termijn Bitcoin als wettig betaalmiddel zien in Mexico lijkt dan ook klein.


Salinas onderdeel van het probleem

Salinas geeft toe, als oprichter van de grote Banco Azteca, onderdeel van het problematische systeem te zijn. Verder zegt de Mexicaan het als een droom te zien om Bitcoin betalingen, spaarrekeningen en leningen aan te kunnen bieden met zijn bank. In de tussentijd werkt hij op andere manieren aan de adoptie van Bitcoin.

Salinas Pliego is namelijk ook eigenaar van de Elektra Group supermarktketen in Mexico. Momenteel werkt hij eraan om Bitcoin betalingen te accepteren voor alle items in de supermarkten.

Volgens de miljardair zijn Bitcoiners nog altijd een relatief klein deel van de samenleving en hebben we een lange weg te gaan voor universele adoptie. Verder deelde Salinas met de kijkers dat het niet uitmaakt hoe oud een investeerder is. De belangrijkste eigenschap van een investeerder is nieuwsgierigheid en een open vizier.

Bitcoin nieuws

Miljardair voorspelt gigantische koersstijgingen voor Bitcoin
Amerikaanse centrale bank print recordhoeveelheid briefgeld
Grayscale verwacht spoedige goedkeuring van Bitcoin ETF door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen