asia stock
Bitcoin

ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong

Gisteren gaf de Hong Kongse financiële waakhond drie investeringsfondsen goedkeuring voor de lancering van Bitcoin spot ETF’s. Volgens sommige verwachtingen zouden de Bitcoin ETF’s van Aziatische bodem tot wel $25 miljard aan kapitaal kunnen gaan aantrekken.

Eric Balchunas, een bekende ETF expert, heeft hier sterk zijn twijfels bij. Hij denkt dat $500 miljoen al een hoop zou zijn voor de Bitcoin ETF’s uit Hong Kong.

Beperkte omvang van de ETF-markt in Hongkong

Via X deelde hij op maandag zijn mening over de Hong Kongse Bitcoin beursfondsen. Ondanks dat hij de Aziatische ETF’s goed nieuws noemt voor Bitcoin geeft hij vier redenen waarom Bitcoin investeerders hun verwachtingen een beetje moeten bijstellen.

“Verwacht geen grote stroom aan kapitaal.” Ik zag een verwachting van $25 miljard en dat is absurd. Ik denk dat ze geluk hebben als ze $500 miljoen aantrekken.”

Aldus Balchunas via X. De voornaamste reden hiervoor is de schaal van de ETF markt in Hong Kong. Deze is veel en veel kleiner dan de Amerikaanse ETF markt. Zo is de Hong Kongse ETF markt slechts $50 miljard waard. Een instroom van $25 miljard lijkt dus niet realistisch.

Ook zijn de drie investeringsfondsen die groen licht kregen van de Securities and Futures Commission (SFC) relatief kleine spelers. Niks vergeleken met een financiële reus zoals het Amerikaanse Blackrock, meent Balchunas.

Een andere factor zijn de hoge commissies die de Hong Kongse ETF’s rekenen. Deze zal waarschijnlijk tussen de 1 en 2 procent gaan bedragen. De Amerikaanse Bitcoin ETF’s hebben daarentegen zeer lage commissies. 

Welke rol gaan Chinese investeerders spelen

Ook zegt Balchunas dat investeerders van het Chinese vasteland niet kunnen investeren in de ETF’s uit Hong Kong. Dit klopt echter niet helemaal. Via de Southbound Stock Connect kunnen Chinese investeerders namelijk weldegelijk investeren in selecte aandelen in Hong Kong. Afhankelijk van de schaal hiervan zouden de kapitaalstromen de lage verwachtingen van Balchunas kunnen overtreffen.

Het is overigens nog niet helemaal zeker wanneer de Hong Kongse Bitcoin Spot ETF’s op de markt kunnen komen. Volgens de verwachtingen zal dat ergens volgende week zijn. Het wordt interessant om te zien hoe de beursfondsen uit de verf zullen komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Solo Bitcoin miner verdient bijna $200.000 met zeldzame individuele blokvalidatie
Rentebesluit Federal Reserve zorgt voor spanning op de crypto-markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’