Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto markt weer in de lift na goedkeuring Aziatische Bitcoin ETF’s

Nadat de Bitcoin (BTC) koers op zaterdag op sommige beurzen kort onder de $60.000 dook, staan de crypto markten vandaag weer flink in het groen. Zo handelt BTC momenteel voor ruim $66.000 en ook altcoins maakten al een hoop goed.

Wat bijdraagt aan dit sterke herstel is goed nieuws vanuit Azië. De financiële waakhond in Hong Kong heeft vandaag namelijk goedkeuring gegeven voor de lancering van Bitcoin spot ETF’s.

Hong Kongse Bitcoin ETF’s doen de crypto markt goed

We schreven afgelopen week al dat de kans groot was dat er vandaag groen licht zou komen vanuit Hong Kong voor de lancering van Bitcoin spot ETF’s. Dit blijkt accuraat. De Securities and Futures Commission (SFC) heeft het Hong Kongse investeringsfonds China Asset Management toestemming gegeven om een Bitcoin spot ETF te lanceren.

De verwachting is dat andere investeringsfondsen ook snel hun ETF’s op de markt kunnen brengen. De ontwikkeling verstevigt de positie van Hong Kong als een globale crypto hub. 

Of de Aziatische ETF’s net zo succesvol zullen zijn als de Amerikaanse fondsen is de grote vraag. Afgelopen week werd al bekend dat er voor $25 miljard aan vraag zou zijn vanuit het vasteland van China voor de Bitcoin spot ETF’s. Via de zogenaamde Southbound Stock Connect kunnen investeerders in China investeren in bepaalde Hong Kongse aandelen.

Naast interesse vanuit het Chinese vasteland zou er ook interesse in de ETF’s zijn vanuit landen als Japan, Zuid-Korea, en Taiwan. De Aziatische ETF’s zouden heel goed een nieuwe katalysator kunnen zijn voor de vraag naar Bitcoin en tot stijgende koersen kunnen leiden. 

Geopolitieke spanning loopt op

Naast het positieve ETF nieuws uit Hong Kong lijkt ook een uitblijvende vergelding van Israel ten opzichte van Iran de koersen goed te doen. Dit weekend kwamen de crypto koersen in een vrije val na de aanval van Iran op Israël. Aanvankelijk werd een snelle vergelding door Israel verwacht. Dit lijkt vooralsnog uit te blijven en de koersen lijken de weg naar herstel te vervolgen.

De rust lijkt dus terug te keren op de crypto markt. Maar met de Bitcoin halving in het verschiet is er nog genoeg om rekening mee te houden op korte termijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?