Ethereum bereikt de laatste grote hindernis voor $600

Alle ogen waren de afgelopen weken gericht op de prijs van Bitcoin, aangezien de koers richting de $16.000 steeg. De focus kan echter binnenkort verschuiven naar Ethereum nu het de laatste weerstandszone nadert voor een grote uitbraak.

Dit is niet alleen het geval als we kijken naar het handelspaar met de dollar, maar ook met het Bitcoin-paar. Zou dit kunnen betekenen dat er een enorme prijsstijging aankomt? De signalen worden met de dag beter.


Ethereum moet weerstandszone van $450 breken

De wekelijkse grafiek van Ethereum laat zien dat de munt tegen de laatste enorme weerstandszone vecht voordat de prijs kan stijgen naar een niveau van $600. Daarna zal zelfs een koers van $800 haalbaar zijn.

De weerstandszone werd in de zomer al eens hard afgewezen. Na de afwijzing viel de Ethereum koers terug naar het $300-gebied. Dit ondersteuningsniveau heeft stand gehouden, wat betekent dat er nu een hertest van het $450 weerstandsgebied op tafel ligt.

De ETH prijs maakte een nieuwe higher high, waarna de $310 support/ resistance flip plaatsvond. Dit duidt op een bullish uptrend. En deze uptrend maakt een koersstijging tot richting de $800 wellicht een kwestie van tijd.

ETH laatste grote weerstandsgebied – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Buy the dip mogelijkheid

Traders moeten opletten dat ze wel voorzichtig blijven, aangezien ETH in een zeer zwaar weerstandsgebied bevindt. Een correctie is hierdoor waarschijnlijk, zeker als we ook naar de Fear & Greed index kijken.

Als er een correctie optreedt, kunnen niveaus rond de $320 tot $340 mogelijk een geweldige kans zijn om in te stappen en ETH tokens te kopen.

Als ETH op dat bereik ondersteuning biedt en het weerstandsgebied van $460 tot $480 opnieuw begint te testen zou een enorme uitbraak en naar $800 een zeer waarschijnlijke uitkomst zijn.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. Dit is enkel en alleen de visie van de auteur. Elke investering brengt risico’s met zich mee. Doe altijd je eigen onderzoek bij het nemen van een beslissing.