Ethereum

Ethereum crash biedt mogelijk een geweldige kans: dit is waarom

Een grote koersdaling biedt grote gevaren maar ook grote kansen. Het lijkt erop dat deze uitspraak op het moment het geval is voor Ethereum. Dit is waarom.


Kans voor Ethereum investeerders

De crash die gisteren plaatsvond op de cryptomarkt was er één voor in de recordboeken. Ethereum behoorde tijdens deze crash tot de munten die de hardste klappen kregen. De munt verloor meer dan 50% van haar waarde waardoor de koers zelfs even onder de $100 kwam. Echter, zoals we hierboven al schreven: Grote koersdalingen biedt grote kansen. Sommige Twitteraars zien een kans.

Ethereum verloor dus, in een paar uur tijd, bijna 50% van haar waarde. De munt bereikte een dieptepunt van $86. Bovendien raakte het Ethereum netwerk overbelast als gevolg van de enorme volumes die door het netwerk vlogen.

Een bloedige dag dus voor de grootste altcoin. Maar sommigen hebben iets interessants gevonden. Zo vertelt Amy Jung van MakerDAO op dat het ‘toegangsbewijs’ voor het Ethereum 2.0 validatie team nog nooit zo goedkoop was.

Jung vertelde dat er 32 ETH nodig is om het aankomende Ethereum 2.0 netwerk als validator te betreden. Hiervoor is was ‘slechts’ $3350 nodig. Sommige handelaren hebben zelfs 32 ETH tokens gekocht voor minder dan $2755.


Ethereum 2.0 kan katalysator vormen

De langverwachte release van het ETH 2.0 netwerk, kan het vertrouwen van gebruikers in de munt herstellen. Voor de enorme crash zagen we Ethereum enorm goed presteren. Het volume schoot omhoog en ook de koers steeg goed mee. De fundamenten lijken beter dan ooit. Het is dan ook niet raar om te verwachten dat de koers weer gaat stijgen als we de hardste klappen van de corona crisis hebben ontvangen.