Ethereum logo hand
Ethereum

Ethereum ETF’s hebben al $524 miljoen verloren, maar analist is positief

De lancering van de Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is niet bepaald verlopen zoals gehoopt. De fondsen eindigen bijna iedere dag in het rood, en hebben al meer dan een half miljard dollar weg zien stromen. 

Desalniettemin blijft Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas optimistisch dat er een ommekeer aan zit te komen, wat goed nieuws zou betekenen voor de Ethereum koers.

Kapitaalvlucht bij Ethereum ETF’s

Negen verschillende Ethereum spot ETF’s zijn sinds 23 juli beschikbaar op de Amerikaanse handelsbeurzen. Acht van deze fondsen werden destijds uit de grond gestampt, en Grayscale’s ETHE-fonds was daarvoor al in leven als gesloten trustfonds.

Gegevens van Farside Investors laten zien dat alle fondsen gezamenlijk een netto-uitstroom van $524,8 miljoen hebben gezien sinds hun lancering. 

Een lichtpuntje is echter dat uitsluitend Grayscale’s ETHE-fonds kapitaal heeft verloren (op enkele bescheiden uitzonderingen na). Het geconverteerde fonds heeft al meer dan $2,6 miljard uit moeten zwaaien, wat betekent dat de ‘nieuwkomers’ bijna $2,1 miljard hebben binnengeharkt.

Balchunas noemt de uitstroom bij Grayscale’s ETHE-fonds een “te krachtige kracht,” maar benadrukt dat het niet vreemd is dat de andere fondsen deze niet volledig kunnen absorberen. Bij de lancering van de Bitcoin-ETF’s was dit wel het geval, maar volgens Balchunas was dat simpelweg “heroïsch.” Hij stelt zijn bijna 318 duizend volgers op X gerust dat er licht aan het einde van de tunnel is en dat een ommekeer slechts een kwestie van tijd is.

De uitstroom wordt voornamelijk veroorzaakt door de torenhoge vergoedingen die Grayscale hanteert voor zijn ETHE-fonds. Het is duidelijk dat de verkoopdruk een zware last legt op de Ethereum koers, die al geruime tijd zwak presteert.

ETH koers in problemen

De Ethereum koers beleefde vorige maand zelfs zijn slechtste maand sinds juni 2022 – toen het Terra (LUNA) ecosysteem implodeerde – met een verlies van meer dan 22%. Ook de huidige maand gaat het allesbehalve beter. In nog geen vier dagen tijd is de altcoin alweer met bijna 5% gezakt.

Ook de Ethereum ETF’s blijven hun negatieve momentum doorzetten. Gisteren verloren de fondsen gezamenlijk $47,4 miljoen, wat het slechtste resultaat sinds 2 augustus markeert.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt