Ethereum, Ether, ETH
Ethereum

Ethereum ETF’s vallen terug in oude negatieve reeks met forse uitstroom

De Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn gisteren teruggevallen in hun oude patroon van uitstromen. Op dinsdag zagen de fondsen voor het eerst sinds hun debuut nieuw kapitaal binnenstromen, maar dit bleek niet het gewenste begin van een positieve reeks te zijn.

Grayscale’s ETHE-fonds blijft kampen met zorgwekkende uitstromen, wat een grote druk legt op de koers van Ethereum.

ETH-fondsen verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars

Het leek de goede kant op te gaan met de vorige week gelanceerde Ethereum-fondsen, maar het resultaat van gisteren heeft de hoop op een trendommekeer doen verdwijnen.

Gegevens van Farside Investors tonen dat de Ethereum ETF’s gisteren een totaal van $77,2 miljoen hebben verloren. Dit resultaat komt nadat de fondsen op dinsdag $33,7 miljoen wisten binnen te halen, na vier achtereenvolgende rode handelsdagen. 

Zoals elke andere dag is Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds de enige die te maken had met uitstromen. Een lichtpuntje is dat de uitstroom van gisteren slechts iets hoger was dan die van dinsdag. Gisteren stroomde er $133,3 miljoen uit het fonds, terwijl er dinsdag $120,3 miljoen uitstroomde.

Maandag bedroeg de uitstroom nog $210 miljoen, en vorige week kromp het fonds gemiddeld met bijna $380 miljoen per dag. Wat dat betreft lijkt het erop dat de grootste uitstromen achter de rug zijn. Het is echter nog te vroeg om dit met zekerheid te zeggen.

Ondanks een positief resultaat was het gisteren een moeilijke dag voor BlackRock. Met een schamele instroom van $5 miljoen beleefde het bedrijf zijn slechtste handelsdag tot nu toe, een groot contrast met de $118 miljoen die dinsdag werd opgehaald.

Ook Bitcoin ETF’s stellen teleur

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot ETF’s hebben gisteren ook geen al te beste dag gehad. Hoewel de in januari gelanceerde fonden niet in de min zijn geëindigd, scheelde het niet veel.

Uit data van Farside Investors blijkt dat de Bitcoin-fondsen een verwaarloosbare netto-instroom van $300.000 hebben gezien. Dit markeert de laagste instroom sinds de beursintrede.

BlackRock’s IBIT-fonds en Grayscale’s die dag op de markt gebrachte ‘mini’ Bitcoin ETF waren de enige met instromen, van respectievelijk $21 miljoen en $18 miljoen. 

Grayscale’s nieuwe ‘Bitcoin Mini Trust’ is een afsplitsing van zijn GBTC-fonds dat met vergoedingen van 0,15% maar liefst 10x goedkoper is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt