ethereum
Ethereum

Ethereum ETF’s zagen gisteren de grootste dagelijkse instroom, ondanks marktcrash

De Japanse Nikkei-index stortte gisteren in met meer dan 12 procent, de grootste eendaagse daling sinds 1987, na de onverwachte beslissing van de Bank of Japan om vorige maand de rente te verhogen.

Ook de Amerikaanse S&P500 verloor meer dan 3 procent van zijn waarde en de Nederlandse AEX-index werd niet gespaard en verloor eveneens 3 procent van zijn waarde. De angst wordt mede veroorzaakt doordat Amerika mogelijk in een recessie zal belanden.

Gigantische crash van de Ethereum koers

Ook de Ethereum koers crashte gisteren gigantisch hard en daalde met meer dan 20 procent in 24 uur tijd. Ondanks deze crash zagen de Ethereum ETF’s een prachtige instroom van $48,7 miljoen, zo blijkt uit gegevens van SoSoValue. Dit markeert de op een na grootste dagelijkse instroom sinds de fondsen op 23 juli werden goedgekeurd. Ethereum herstelde zich van de verkoopgolf op maandag en steeg met meer dan 10% tot $2.552, volgens gegevens van CoinGecko.

Positieve lange termijnvooruitzichten

Een analist vertelt dat dit een goed teken is voor Ethereum op de lange termijn. Hij zei dat de markt gigantisch hard crashte gisteren, maar dat ETF-beleggers met langetermijnstrategieën rustig Ethereum hebben gekocht. Ondanks de instroom van gisteren blijft de cumulatieve totale netto-instroom op -$461,98 miljoen, wat de aanzienlijke uitstroom van de afgelopen weken weerspiegelt.

Wel verwacht iedereen dat Ethereum dit spoedig goed zal maken. Net als bij Bitcoin eerder, drukken de verkopen van de Grayscale ETF op de instroom. Pas als de uitstroom uit de Grayscale ETF afneemt, zal er pas echt veel kapitaal instromen.

Bitcoin ETF’s zagen uitstroom

De instroom van Ethereum gisteren is des te opvallender aangezien Bitcoin ETF’s gisteren een netto uitstroom van $168,44 miljoen zagen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten