Ethereum merge
Ethereum

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt

De langverwachte lancering van Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten komt steeds dichterbij. Gisteren moesten de ETF-uitgevers hun definitieve S-1 registratieformulieren indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, in voorbereiding op een lancering volgende week dinsdag. 

Definitieve Ethereum ETF S-1 formulieren

Uiterlijk 8 juli moesten de uitgevers voor de tweede keer hun aangepaste S-1 registratieformulieren indienen bij de SEC. Aan het begin van deze week had de toezichthouder contact opgenomen met de instellingen en hen gevraagd om hun definitieve S-1 documenten, inclusief de bijbehorende kosten, woensdag in te dienen.

Alle uitgevers hebben hier keurig gehoor aan gegeven behalve Proshares die gisteren pas zijn 19b-4 aanvraag goedgekeurd zag worden. Gisteren gaf de commissie tevens goedkeuring aan Grayscale om zijn Grayscale Ethereum Mini Trust te lanceren.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart deelde op socialmediaplatform X een overzicht van de vergoedingen die de verschillende Ethereum ETF’s gaan hanteren. 

Zeven van de in totaal tien fondsen hebben zogenoemde vrijstellingskosten wat een tijdelijke korting is op de handelskosten die normaal gesproken in rekening worden gebracht. Fidelity, Bitwise, VanEck, Franklin Templeton en 21Shares zullen tot een jaar lang geen handelskosten in rekening brengen.

BlackRock zal aanvankelijk een tarief van 0,12% hanteren. Na 12 maanden, of zodra het $2,5 miljard aan netto-activa heeft verzameld, zal het tarief worden verhoogd naar 0,25%.

Kijkend naar de handelskosten na de eerder genoemde vrijstellingskosten dan gaat Franklin Templeton aan kop met slechts 0,19% aan vergoedingen. VanEck en Bitwise vullen de top 3 aan met een tarief van 0,20%.

Grayscale’s ETHE-fonds zal met afstand de duurste Ethereum ETF zijn met maar liefst 2,50% aan vergoedingen. Echter biedt de gisteren goedgekeurde ‘mini ETF’ een veel aantrekkelijker tarief van 0,25%.

Aftellen tot lancering ETH-fondsen is begonnen

Gisteren kon je bovendien al in het Ethereum nieuws lezen dat BlackRock, Franklin Templeton en VanEck al een ‘voorlopige goedkeuring’ hebben gekregen vanuit de SEC om hun beursfondsen op de markt te brengen.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas liet vorige week al op socialmediaplatform X weten dat de de ETF-uitgevers aankomende maandag na sluiting van de markt een verzoek in moeten dienen voor de goedkeuring van de ETF’s, zodat deze een dag later hun debuut kunnen maken op de Amerikaanse beurzen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt