Ethereum
Ethereum

Ethereum ETF’s zetten teleurstellende reeks voort met nieuwe uitstroom

De vorige week gelanceerde Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de vierde opeenvolgende handelsdag een kapitaaluitstroom gezien.

De nieuwe fondsen zetten hun teleurstellende reeks voort met een verlies van bijna $100 miljoen. Hoewel dit nog steeds een slecht resultaat is, markeert het een lichte verbetering ten opzichte van eerdere negatieve handelsdagen.

ETH-fondsen verliezen $98,3 miljoen

Gegevens van Farside Investors laten zien dat de kersverse Ethereum-fondsen, die vorige week dinsdag de Amerikaanse beurzen betraden, gisteren gezamenlijk een totaalbedrag van $98,3 miljoen zijn kwijtgeraakt. 

Het is een nieuwe domper maar deze komt allesbehalve uit een onverwachte hoek. Na drie handelsdagen op rij diep in het rood te zijn geëindigd, veroorzaakt door een kapitaalvlucht bij Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds, hield de markt grotendeels al rekening met aanhoudende uitstromen.

Positief is wat dat betreft dat de uitstromen significant zijn verminderd. Deze namen vorige week met de dag toe – $133,3 miljoen op woensdag, $152,4 miljoen op donderdag en $162,7 miljoen op vrijdag.

Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat het recente resultaat het begin markeert van een trendommekeer. 

Grayscale’s ETHE kapitaalvlucht zet door op lager pitje

De verbetering in de geldstromen komt vooral door de afgenomen uitstroom bij Grayscale’s ETHE-fonds. Deze ETF, voorheen een gesloten trustfonds, heeft sinds de eerste handelsdag te maken gehad met hardnekkige uitstromen. Vorige week verloor het fonds meer dan $1,5 miljard in slechts vier dagen, met een gemiddelde dagelijkse uitstroom van bijna $380 miljoen.

Gisteren onttrokken investeerders $210 miljoen uit het fonds, wat een significante verbetering markeert ten opzichte van vorige week. Nogmaals is het natuurlijk nog te vroeg om te juichen en van een ommekeer te spreken.

De voornaamste reden waarom investeerders uit het ETHE-fonds stappen zijn de relatief dure vergoedingen die Grayscale hanteert. Met een tarief van 2,50% zijn de concurrenten een stuk aantrekkelijk, die momenteel tussen de 0% en 0,25% in rekening brengen.

Wat de andere ETF’s betreft, nam BlackRock, zoals vrijwel elke dag, de leiding met een netto-instroom van $58,2 miljoen. Fidelity volgde met $24,8 miljoen aan instroom.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?