Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum ETF’s zien eindelijk instroom van 34 miljoen dollar

De ban is gebroken voor de vorige week gelanceerde Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Na vier dagen aan pijnlijke uitstromen zijn de fondsen er gisteren eindelijk in geslaagd om nieuw kapitaal binnen te harken. Met een netto-instroom van tientallen miljoenen dollars is een voorzichtige eerste stap gezet naar een trendommekeer.

Groene dag voor Ethereum ETF’s

Vorige week dinsdag werden negen verschillende Ethereum ETF’s gelanceerd op de Amerikaanse handelsbeurzen. Dit markeert een historisch moment voor Ethereum, aangezien het zich nu in het illustere rijtje met Bitcoin bevindt als de enige cryptomunten met een eigen Amerikaanse spot ETF. Het debuut was succesvol en noteerde een gezamenlijke netto-instroom van iets meer dan $100 miljoen.

Hierna hebben de fondsen teleurstelling na teleurstelling moeten verwerken, met aanhoudende netto-uitstromen. Op woensdag, donderdag en vrijdag stroomde er gemiddeld zo’n $150 miljoen uit de fondsen. Op maandag werd de negatieve reeks voortgezet, alhoewel de uitstroom iets lager binnenkwam op $98,3 miljoen.

Gisteren is voor het eerst sinds het debuut de dag weer in het groen afgesloten. Uit gegevens van Farside Investors blijkt dat de kersverse ETF’s gisteren gezamenlijk $33,7 miljoen hebben binnengehaald.

BlackRock domineert, ETHE-uitstroom neemt af

Opvallend genoeg beleefden alleen BlackRock’s ETHA-fonds en Grayscale recent geconverteerde ETHE-fonds een stuk beter dan de afgelopen handelsdagen. 

BlackRock haalde het meeste kapitaal op van iedere andere ETF, namelijk $118 miljoen. Het markeert de hoogste netto-instroom sinds de debuutdag, toen $266,5 miljoen werd binnengehaald. Tot dusver heeft BlackRock op slechts één handelsdag de leiding genomen met de meeste aangetrokken investeringen. Niet voor niets dat ‘s werelds grootste vermogensbeheerder ruimschoots aan kop gaat met meer dan $600 miljoen onder beheer. Bitwise en Fidelity volgen met een totaal van $279,8 miljoen en $260,6 miljoen.

Grayscale’s ETHE-fonds, dat is omgezet van een gesloten trustfonds naar een spot ETF, heeft gisteren zijn beste dag sinds de conversie neergezet. Al iedere dag stroomt er bakken met kapitaal uit het fonds, maar gisteren was de uitstroom het laagst tot nu toe van $120,3 miljoen. De komende dagen zullen uitwijzen of dit het begin markeert van een heuse ommekeer. Mocht dit het geval zijn, zal er een grote last van de schouders van de Ethereum koers vallen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt