Ethereum koers
Ethereum

Ethereum koersherstel: Breekt ETH door het cruciale $2.500-niveau?

De afgelopen weken waren moeilijk voor Ethereum (ETH), met een daling van $2.800 naar $2.200. Deze week is er echter een voorzichtige ommekeer zichtbaar, met een stijging van een paar procent. Dit roept de vraag op: is dit het begin van een herstel dat ETH terug kan brengen naar eerdere hoogtes?

$2.500 cruciaal voor verder herstel

Sinds de piek van ruim $4.000 in maart zit Ethereum (ETH) in een langdurige correctie. Volgens crypto-analist Alex Clay lijkt het einde van deze correctiefase echter in zicht te komen. Clay benadrukt dat het cruciaal is dat de koers boven belangrijke technische niveaus blijft, zoals het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) en het 200-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA). Het behoud van deze niveaus zou de basis kunnen leggen voor een sterke opwaartse beweging en een potentieel duurzaam herstel van de koers.

Als ETH erin slaagt om het belangrijke $2.500-niveau terug te winnen, kan dit bevestigen dat de correctie voorbij is en dat er ruimte is voor verdere koersstijgingen. Hoewel Clay eerder een ambitieus prijsdoel van $10.000 had gesteld voor ETH, heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld.

In de huidige marktomstandigheden acht hij dit doel onrealistisch en heeft hij zijn middellange termijn verwachting verlaagd naar $4.000. Voor de lange termijn voorziet hij echter nog steeds een mogelijke prijsstijging naar $6.000 tot $8.000.

Ondersteunende signalen van andere analisten

Clay is niet de enige die optimistisch is over de toekomst van Ethereum. Analisten Anup Dhungana en Captain Faibik signaleren ook kansen voor een opmars. Dhungana ziet een dalend wigpatroon in de ETH/BTC-grafiek, wat doorgaans duidt op een bullish uitbraak op termijn. Mocht ETH dit patroon aan de bovenzijde doorbreken, dan kan dit een sterk positief signaal zijn.

Captain Faibik wijst op een vergelijkbaar wigpatroon in de grafiek van de totale altcoinmarktkapitalisatie. Volgens hem is Ethereum de leidende kracht in de altcoinmarkt, en een uitbraak van het wigpatroon zou waarschijnlijk gepaard gaan met een sterke stijging van ETH.

Faibik adviseert investeerders om geduldig te blijven en voorbereid te zijn op een mogelijke prijsstijging later dit jaar. Hij verwacht dat de altcoinmarkt tegen het einde van dit jaar vergelijkbare niveaus kan bereiken als in maart.

Conclusie

De recente stijging van Ethereum kan wijzen op een potentieel herstel, vooral als de koers het $2.500-niveau herwint. Ondersteunende technische signalen en positieve analyses van deskundigen suggereren dat er kansen zijn voor verdere stijgingen, hoewel investeerders aandacht moeten blijven besteden aan de marktomstandigheden en technische niveaus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten