Ethereum
Ethereum

Ethereum koers beleeft slechtste maand in meer dan 2 jaar

Ethereum (ETH) is maar al te blij dat de maand augustus er op zit. De Ethereum koers beleefde namelijk zijn slechtste maand sinds de dramatische implosie van het Terra (LUNA) ecosysteem in 2022. En dat terwijl het de eerste volledige maand was waarin de altcoin zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) te verhandelen had op de Amerikaanse handelsbeurzen.

ETH koers verliest 22%

De maand augustus was voor zo’n beetje iedere cryptomunt een maand om snel te vergeten. Bitcoin sloot de maand af met een verlies van bijna 9%, maar stond op zijn dieptepunt met meer dan 20% in de min.

Maandag 5 augustus is de boeken ingegaan als een zwarte maandag voor de wereldwijde financiële markten. Vanwege de angst voor een Amerikaanse recessie, toenemende onrust in het Midden-Oosten en economische instabiliteit in Azië zag de aandelenmarkt in Japan zijn grootste val sinds 1987. Deze gebeurtenis veroorzaakte een schokgolf die ook de cryptomarkt hard trof. Het resulteerde in de meest bloedige dag voor de cryptomarkt sinds de ondergang van crypto exchange FTX, met verliezen van 20 tot 30% voor veel cryptomunten.

Bitcoin verloor die dag meer dan 20% van zijn waarde en Ethereum werd zelfs nog harder geraakt met een totale daling van meer dan 25%. Gedurende de rest van de maand wist bitcoin in rap tempo een groot deel van zijn verlies uit te vegen. Ethereum daarentegen bleef langer hangen in zijn mineur.

Ethereum eindigde de maand namelijk met meer dan 22% in de min. Augustus werd geopend op een prijs van $3.230, maar werd gesloten op $2.500. Het markeert de slechtste maandelijkse prestatie van de altcoin sinds juni 2022, toen het Terra-ecosysteem op dramatische wijze instortte. Op die zwarte dag zag Ethereum een ongekende crash van maar liefst 45%.

Ethereum ETF’s de belangrijkste oorzaak

Volgens Luke Nolan, onderzoeksmedewerker bij CoinShares, zijn de uitstromen bij de kersverse Ethereum spot ETF’s de belangrijkste oorzaak van diepe correctie. 

23 juli was de historische dag waarop negen verschillende Ethereum ETF’s werden genoteerd op de Amerikaanse beurzen. Tot op heden zijn de fondsen nog niet bepaald in trek. Sterker nog, onderaan de streep hebben de fondsen bijna een half miljard dollar uit zien stromen.

“Ik denk dat de grote olifant in de kamer zeker de Ethereum ETF-stromen zijn,” zei Luke Nolan, onderzoeksmedewerker bij CoinShares. Hij vertelde The Defiant dat, hoewel de start “redelijk goed” was, met sommige uitgevers die een significante hoeveelheid activa verzamelden, “het hoofdverhaal vrij teleurstellend is geweest.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt