Ethereum ETHER
Ethereum

Ethereum koers daalt met 32%: Aantal nieuwe wallets laagste niveau in jaar

De cryptomarkt kleurt donkerrood, en ook Ethereum (ETH) blijft niet gespaard met een daling van meer dan 32% in de afgelopen week.

Naast de koersdaling zien we ook dat het aantal nieuwe ETH-wallets het laagste niveau van het jaar heeft bereikt, volgens gegevens van blockchainanalyseplatform Into The Block.

Specifiek gaat het om het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van nieuwe Ethereum-wallets, dat is gedaald tot het laagste punt sinds december 2023. Hoewel dit cijfer nog steeds hoger ligt dan het grootste deel van 2023, is het zeker geen goed teken.

Ook daling aantal ETH adressen en transacties

Naast de daling in het aantal nieuwe wallets, zien we ook een afname in het gemiddelde aantal actieve Ethereum-adressen en transacties. Deze aantallen zijn recentelijk gedaald tot bijna zes maanden laagtes, wat wijst op een afnemende activiteit binnen het netwerk.

Deze dalingen lijken samen te hangen met de recente introductie van Amerikaanse Spot ETH exchange-traded funds (ETF’s). Deze nieuwe fondsen bieden beleggers de mogelijkheid om in de digitale munt te investeren zonder de tokens direct te hoeven kopen met een eigen wallet. Dit kan verklaren waarom er minder nieuwe Ethereum-wallets worden aangemaakt en minder transacties plaatsvinden.

Amerikaanse Ethereum ETFs ervaren forse uitstromen

Voorafgaand aan de crash werden de Ethereum ETF’s geconfronteerd met aanzienlijke uitstromen. Gegevens van Farside Investors tonen aan dat de ETH-fondsen op 31 juli $77,2 miljoen hebben verloren, ondanks een eerdere instroom van $33,7 miljoen.

Grayscale’s ETHE-fonds blijft zorgen baren met aanhoudende uitstromen. De uitstroom op 31 juli bedroeg $133,3 miljoen, iets hoger dan de $120,3 miljoen van dinsdag, maar lager dan de $210 miljoen van maandag. Ook de Bitcoin (BTC) ETF’s presteerden teleurstellend, met slechts $300.000 netto-instroom, wat de laagste instroom sinds de lancering markeert.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13