Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum Zeer Populair bij Institutionele Beleggers

Als we het wekelijkse Digital Asset Funds Flows rapport van CoinShares mogen geloven, dan geven institutionele beleggers op dit moment de voorkeur aan Ethereum. Waar de gehele industrie onder de streep een kleine uitstroom zag de afgelopen zeven dagen, was Ethereum met een instroom van 6,6 miljoen dollar de grote winnaar.

Coinshares asset flow

Focus op Ethereum

Dat het institutionele publiek zich momenteel even focust op Ethereum is duidelijk te zien in de cijfers die Bitcoin kan overleggen. Bitcoin producten zagen een uitstroom van 13 miljoen dollar, terwijl short-Bitcoin producten ook een uitstroom van 5,5 miljoen dollar zagen.

Het is opvallend om te zien dat zowel Bitcoin producten die positief zijn over de toekomst van de munt als producten die speculeren op een daling een uitstroom zagen. Meestal zien we het tegenovergestelde.

Ethereum was dus de grote winnaar met een instroom van 6,6 miljoen dollar. XRP zag, waarschijnlijk als gevolg van het winnen van de rechtszaak, ook een kleine instroom van 2,6 miljoen dollar, terwijl Solana, Uniswap en Polygon instromen van 1,1 miljoen, 0,7 miljoen en 0,7 miljoen dollar zagen.

Noord-Amerika verkoopt

Het gros van het negatieve sentiment was afkomstig uit Noord-Amerika. Zij waren namelijk verantwoordelijk voor 99 procent van de uitstromen (21 miljoen dollar). Dit werd juist weer een beetje goedgemaakt door Zwitserland (instroom van 12 miljoen dollar) en Duitsland (instroom van 1,9 miljoen dollar).

Ergens is het vreemd om te zien dat Noord-Amerikaanse investeerders op dit moment uitstappen, omdat daar nu juist de BlackRock Spot Bitcoin ETF is aangevraagd.

Aan de andere kant kan het zijn dat Amerikanen nu de pijn beginnen te voelen van de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve en om die reden nu wat winsten willen realiseren om vet op de botten te krijgen voor mindere tijden.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?