Ethereum prijs daalt 8% in dalende cryptomarkt

De Ethereum prijs is zojuist teruggevallen naar $336 doordat het vandaag 8,4% van zijn waarde heeft verloren. De cryptomunt zit nu al meer dan een maand in een neerwaartse trend.


Ethereum wordt hard getroffen

De Ethereum koers begon gisteren te dalen. De prijs daalde toen in een periode van drie uur tijd van $366 naar $346 en is sindsdien nog verder gedaald. Ethereum is nu 3,4% gedaald in de afgelopen week, 13,3% in de afgelopen twee weken en 29,1% in de afgelopen maand.

Hoewel de rest van de markt vandaag ook in het rood staat, presteert Ethereum slechter dan de meeste cryptomunten. Ter vergelijking: de gemiddelde crypto is de afgelopen 24 uur 5,3% gedaald. De Bitcoin koers staat 4,06% lager, de XRP koers staat 5,4% lager en de Bitcoin Cash prijs staat 7,2% lager.

Polkadot (DOT), Chainlink (LINK) en Bitcoin SV (BSV) presteren momenteel nog wat slechter dan Ethereum. Elk van deze cryptomunten verliest vandaag meer dan 10%.

Eigenlijk elke grote cryptomunt staat vandaag in het rood. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het nieuws dat de Commodity Futures Trading Commission juridische stappen gaat ondernemen tegen crypto exchange BitMEX.

Met zijn dalende prijs heeft Ethereum nu de op twee na hoogste gemiddelde dagelijkse volatiliteit van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, met dit cijfer nu oplopend tot 5,4%. Dat is bijna het dubbele van dat van Bitcoin.