Ethereum Prijs kan naar $400 stijgen

In de afgelopen dagen hebben meerdere analisten opgemerkt dat Ethereum waarschijnlijk op zeer korte termijn zal crashen. Ze wezen op de afwijzing van het weerstandsbereik van $365-375 slechts een paar dagen geleden. Echter, nu de ETH prijs vandaag flink is gestegen lijken de rollen omgedraaid.


ETH kan stijgen naar $400

Een bekende handelaar deelde de onderstaande grafiek en merkte op dat de Ethereum prijs waarschijnlijk zal stijgen tot $400. Hij voegde eraan toe dat er enkele whales zijn die de cryptomunt ondersteunen. Wel verwacht hij dat de koers eerst wat terug zal vallen voordat het de $400 grens gaat testen:

“Visie op middellange termijn. ETH lijkt te weigeren te dumpen. Ik verwacht dat Ethereum liquiditeit op zal halen onder de $337 en vervolgens de $400 zal testen. “

ETH prijsverwachting – Bron: Twitter

ETH 2.0 nadert

Een andere positieve factor is de aanstaande lancering van ETH 2.0, ook wel bekend als Serenity. Deze upgrade zal ervoor zorgen dat Ethereum over gaat naar een Proof Of Stake consensus. Ook zal de upgrade het netwerk meer capaciteit geven om zo de schaalproblemen te bestrijden die we monenteel zien bij ETH 1.0.

ETH2 nadert nu ontwikkelaars een testnet uitrollen met de naam Spadina. Helaas waren er enkele problemen met het testnet:

“Hoewel de eth2-clients over het algemeen behoorlijk robuust zijn geworden, heeft het een aantal problemen aan het licht gebracht, namelijk cli-opties, testnet-configuratie, bootnodes, fouten in de genese-berekening.”

Deze bugs kunnen worden aangepakt in het volgende oefentestnet, dat over een week of twee wordt gelanceerd.