Ethereum prijs ligt op schema om $500 te bereiken

De Ethereum prijs is de afgelopen week flink gestegen, waardoor traders speculeren dat de bull markt opnieuw is begonnen. De fundamenten van ETH zijn ook versterkt. Ondanks een daling in de prijs van DeFi tokens is het aantal actieve gebruikers van het Ethereum-netwerk blijven groeien. Door deze redenen lijkt het erop alsof de grootste altcoin op schema ligt om de $500 te bereiken.


Ethereum volgt het goede voorbeeld van de Bitcoin

We zien steeds vaker dat wanneer de Bitcoin prijs stijgt, de Ethereum prijs daar gebruik van maakt. Ook dit keer was dat het geval. De BTC prijs steeg tot $11.500 en tijdens deze rally steeg de ETH prijs richting de $385.

Tijdens opwaartse trends op korte termijn, volgt Ethereum de Bitcoin en vice versa. Beide cryptocurrencies hebben de neiging om samen te bewegen, waarbij de een voorop loopt.


De fundamentals blijven sterk voor Ethereum

Hoewel de DeFi markt sinds begin oktober vlak is, is de vraag naar Ethereum tokens niet afgenomen. De activiteit op de Ethereum-blockchain is constant hoog gebleven. Als gevolg hiervan bereikte de hashrate onlangs een recordhoogte.

Ethereum hashrate stijgt – Bron: Glassnode

Glassnode-onderzoekers schreven:

“Ethereum-hash-snelheid bereikt een ATH. Ethereum-mijnwerkers hebben de hash-snelheid naar een nieuw recordhoogte gestuwd in de nasleep van de # DeFi-hype en stijgende tarieven. Het overschreed 250T / s en is nu 80% gestegen sinds het begin van het jaar. “

De samenvloeiing van een sterke Bitcoin-rally en robuuste Ethereum-fundamentals heeft waarschijnlijk voor de grote ETH koersstijging gezorgd. Op korte termijn is de volgende hindernis die Ethereum moet overwinnen, het weerstandsniveau van $400.