Newsbit

Grayscale Bitcoin Trust Company Logo

Ethereum-protocollen worden steeds vaker in overweging genomen door Grayscale

Grayscale Bitcoin Trust Company Logo

Ethereum (ETH)-protocollen zijn in het afgelopen jaar enorm in populariteit gestegen, ook bij het grote investeringsbedrijf Grayscale. Deze protocollen zouden inmiddels al goed zijn voor ruim 33% van de a ctiva van Grayscale die overwogen worden voor een notering op de effectenbeurs.


Welke projecten worden in overweging genomen?

In een recentelijk gepubliceerde aankondiging werd duidelijk dat er een lijst met nieuwe activa in overweging wordt genomen voor een notering op de effectenbeurs. Naar verluidt is ruim één derde van deze lijst afkomstig uit het gedecentraliseerde financiën (DeFi)-ecosysteem.

Er is tevens een lijst van cryptocurrency-projecten gedeeld die nu in overweging genomen worden:

  • Aave,
  • Compound’s COMP,
  • MakerDAO’s MKR,
  • Reserve Rights (RSR),
  • SushiSwap’s SUSHI,
  • Synthetix Network Token (SNX),
  • Uniswap’s UNI,
  • Yearn.finance’s YFI.

Uitbreiding productaanbod Grayscale

Het bedrijf is erg verheugd op het feit dat het productaanbod zal worden uitgebreid. De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, zei hierover het volgende:

“Wij staan te popelen om ons productaanbod te vergroten zodat we onze investeerders nog beter van dienst kunnen zijn. Het digitale valuta-universum evolueert voortdurend en wij proberen meer gedurfde, interessante en innovatieve kansen te identificeren die voldoen aan de vraag van onze beleggers naar gedifferentieerde blootstelling aan deze snelgroeiende activaklasse.”

Michael Sonnenshein, CEO Grayscale

Factoren die van invloed zijn bij overweging notering

Er zullen een aantal factoren beoordeeld worden bij de overweging van de verschillende cryptocurrency-projecten, waaronder veilige bewaarregelingen en regelgevingsoverwegingen. Mocht een crypto-project als hoog risico gezien wordt bij bijvoorbeeld regelgevingszaken, dan kan er gekozen worden om deze niet op de beurs te noteren.

Het is niet de eerste keer dat Grayscale naar extra mogelijkheden kijkt voor zijn productaanbod. Het bedrijf is eerder al eens bekritiseerd geweest vanwege een aantal activakeuzes, waaronder Bitcoin Cash (BCH) en Ripple’s XRP-token. Toch hebben de gekozen producten van Grayscale regelmatig de voorkeur van grote kopers die op zoek zijn naar blootstelling aan cryptocurrencies via traditionele investeringsrails. Het is nog niet bekend welke projecten daadwerkelijk genoteerd zullen worden, maar verwacht wordt dat enkele projecten het zullen maken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top