Newsbit

ethereum, eth

Ethereum stijgt boven $900 en hash rate bereikt ATH

ethereum, eth

Niet alleen de Bitcoin presteert vandaag uitermate goed. Ethereum bereikt namelijk een prijs van boven de $900 en ook de hash rate stijgt tot recordhoogtes.


Kunnen we een enorme ETH rally verwachten?

De prestaties van Bitcoin zijn ongeëvenaard. Terwijl de markt zich verbaast over de prestaties van BTC, heeft de op een na grootste crypto, Ethereum, de $800 en $900 grens overschreden. Dit Ether-prijsniveau werd voor het laatst gezien in februari 2018.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $905. In 2020 dreef de hype van gedecentraliseerde financiën (DeFi) de prijs van ETH op. In 2021 zijn de rollen echter omgedraaid. Naast een sterke correlatie met BTC heeft de aankondiging van de Chicago Mercantile Exchange (CME) over het lanceren van ETH futures de aandacht getrokken van instellingen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Hash rate bereikt all-time high

Ook de hash rate van ETH heeft een all-time high bereikt. Volgens Etherscan, heeft de hash rate een niveau van 306,35 TH/s bereikt.

ETH hash rate – Bron: Etherscan

De hoge hash rate is een indicator voor een gezonde en veilige blockchain.


Gunstige mining omstandigheden

Het minen van Ether tokens is momenteel zeer gunstig. F2Pool berekent de winstgevendheid van mining door de huidige inkomsten (blokbeloning en transactiekosten) te bepalen terwijl de kosten van stroom worden afgetrokken. Zo zijn een aantal interessante inzichten ontstaan in de staat van mining voor Bitcoin en Ethereum.

Volgens F2Pool BTC kunnen Antminer S19 Pro-miners $22,82 verdienen gedurende 24 uur. ETH-miners die daarentegen GTX TitanV 8-kaarten gebruiken in dezelfde periode kunnen $33,10 verdienen. Dit maakt het minen van Ether 45% winstgevender dan het minen van Bitcoin tegen de huidige prijs.

Bovendien laten miningplatforms die worden gecontroleerd door F2Pool zien dat ETH-miners een dagelijkse winst maken van meer dan $30. De winsten van Bitcoin-miningplatforms hebben de $30 nog niet overschreden. Drie miningplatforms verdienen momenteel een winst van meer dan $20.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top