Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum stijgt met 6% voor Bellatrix Upgrade en Merge Event

Terwijl de langverwachte Merge nadert, is de Ethereum koers vandaag flink gestegen.

Bellatrix upgrade voor vandaag gepland

De Ether prijs is de afgelopen 24 uur met 6% gestegen en wordt nu verhandeld op 1.671 dollar. Dit maakt Ethereum één van de best presterende cryptomunten van vandaag.

Ethereum koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De nieuwste prijsactie komt vóór de update van de consensuslaag van Ethereum, genaamd Bellatrix. Bellatrix staat gepland voor later op de dag en geeft het startsein voor het Merge event – de langverwachte overgang van het proof-of-work (PoW) consensusalgoritme naar een milieuvriendelijker proof-of-stake (PoS)-systeem.

Zoals de Ethereum Foundation vorige maand in een blogpost uitlegde, is de merge een proces van twee stappen. Eerst moet het worden geactiveerd op de Beacon Chain – de PoS-keten van het netwerk die parallel loopt met het huidige PoW-netwerk. Hierna zal de Bellatrix upgrade plaatsvinden.

Paris upgrade volgt na Bellatrix

Bellatrix zal op haar beurt worden gevolgd door de Paris-upgrade – de overgang van de uitvoeringslaag van PoS naar PoW die wordt geactiveerd door een specifieke drempel die de Terminal Total Difficulty (TTD) wordt genoemd.

De consensuslaag is verantwoordelijk voor het handhaven van de consensus van de Ethereum-blockchain en dient als de backend-infrastructuur voor blockchain, hosting en verificatie van de doeltreffendheid van validators. Op de uitvoeringslaag bevinden zich smart contracts en netwerkregels.

De TTD-waarde die de Merge activeert, is ingesteld op 58750000000000000000000 en zal naar verwachting plaatsvinden tussen 10 september en 20 september 2022, afhankelijk van de hash rate van Ethereum. Hoe hoger de hash rate, hoe eerder het netwerk de TDD bereikt die nodig is om de Merge te activeren.

Zodra de uitvoeringslaag de TTD bereikt of overschrijdt, wordt het volgende blok geproduceerd door een Beacon Chain-validator. De Merge-overgang wordt als voltooid beschouwd zodra de Beacon Chain dit blok voltooit. Onder normale netwerkomstandigheden gebeurt dit 2 tijdperken (of ~13 minuten) nadat het eerste post-TTD-blok is geproduceerd.

– Aldus de Ethereum Foundation

Laatste oproep om Ethereum-clients bij te werken

De Bellatrix-upgrade is in wezen de laatste kans voor de node operators om hun clients te upgraden vóór de Merge. Echter, aangezien meer dan 27% van de nodes van het netwerk nog moeten upgraden, gingen zowel Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin als kernontwikkelaar Tim Beiko naar Twitter om de node operators aan die vereiste te herinneren.

“De merge zal naar verwachting plaatsvinden rond 13-15 september. Wat er vandaag gebeurt, is de Bellatrix hard fork, die de chain voorbereidt op de merge. Zorg ervoor dat u uw clients op de hoogte houdt!” schreef Buterin eerder op dinsdag.

Zoals de Ethereum Foundation eerder waarschuwde, zullen node operators die een verouderde Ethereum-client gebruiken, hun clients laten synchroniseren met de pre-fork-blockchain zodra de upgrade plaatsvindt.”

Je zit dan vast aan een incompatibele chain volgens de oude regels en kunt geen Ether verzenden of werken op het post-merge Ethereum-netwerk, zei de organisatie. De reguliere netwerkdeelnemers hoeven niets te doen tijdens de Merge.

Zoals de Ethereum Foundation waarschuwde, moeten ze echter alert zijn op mogelijke oplichting en moeten ze controleren of aanvullende instructies of aanbevelingen die applicaties, exchanges of wallets naar gebruikers kunnen sturen, waar zijn.

Ethereum nieuws

BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard
Cardano-oprichter Charles Hoskinson noemt Ethereum een ‘dictatuur’
Vitalik Buterin ziet groot probleem voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem