Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Etsy CEO: ‘Bitcoin is nog niet klaar om een betaalmiddel te worden’

Bitcoin (BTC) is volgens de CEO van Etsy, Josh Silverman, nog steeds te speculatief en volatiel voor het artistieke platform.


Etsy terughoudend over het investeren in Bitcoin

De CEO van Etsy verwacht niet dat Bitcoin een betaling op de online markt voor vintage goederen en handwerk wordt. Het bedrijf zal geen crypto kopen voor zijn balans – althans nog niet dit jaar. Dit zou in de toekomst echter wellicht kunnen veranderen. Josh Silverman zei het volgende in een gesprek met Yahoo Finance Live:

“Ik denk dat Bitcoin er nog niet helemaal klaar voor is. Je hebt veel mensen nodig die het vasthouden voordat het echt bruikbaar is als een betaalmiddel. Zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat 2021 het jaar is waarin we daar prioriteit aan zouden geven.”

De woorden van Silverman komen na een week die ons heeft herinnerd aan de volatiliteit van Bitcoin en crypto in het algemeen.


Bearish cryptomarkten deze week

De markten gingen deze week achteruit. Op 22 februari was er een Bitcoin-correctie van 15% in slechts 24 uur. De prijs kelderde van een all-time high van $58k naar slechts $49k. Ook trok de crash $100 miljoen af van de marktkapitalisatie van $1 biljoen van Bitcoin.

De crash vond plaats ondanks enkele enorme institutionele investeringen in Bitcoin deze maand. Een SEC-aanvraag onthulde Tesla’s $1,5 miljard Bitcoin-uitgave en zijn plannen om in de toekomst BTC-betalingen te accepteren.

Een nieuwe aankoop van een miljard dollar door business intelligence-bedrijf MicroStrategy verhoogde daarnaast zijn totale Bitcoin-bezit tot ongeveer $4,3 miljard. CEO Michael Saylor, die optimistisch is over Bitcoin, is van plan door te gaan met het aantrekken van kapitaal om nog meer te kopen.


Twijfel vanuit Etsy

Vanwege het op en neer gaan van de cryptoprijzen, herinnert Etsy’s uitspraak ons eraan hoe speculatief cryptocurrencies zijn. De online marktplaats met hoofdkantoor in New York, waarvan de aandelen in totaal 27 miljard dollar waard zijn, zei ook geen plannen te hebben om binnenkort in crypto te investeren.

Silverman zei: “Ik denk niet dat het onze taak is om te speculeren met het geld van onze aandeelhouders. Het geld dat Etsy op zijn balans heeft, blijft in zeer veilige effecten.”

Etsy speelt het voorlopig op safe. Het is een gevoel dat weerklinkt in de financiële wereld. Een recent onderzoek door adviseur Gartner onthulde dat slechts 5% van de financiële managers daadwerkelijk zou overwegen om in Bitcoin te investeren vanwege de volatiliteit ervan. De ecologische voetafdruk van Bitcoin is ook fundamenteel in strijd met de belofte van Etsy om de CO2-uitstoot tegen 2030 tot nul terug te brengen.Volgens een studie van Cambridge University verbruikt het netwerk jaarlijks meer dan 121 terawattuur. Als het een land was, zou het op de 28e plaats in de wereld staan voor energieverbruik.

Dat wil echter niet zeggen dat de Etsy-community geen cryptofans bevat. De marktplaats, opgericht in 2005, is nog steeds de plek voor een verbluffende reeks crypto-merchandise, waaronder vergulde Bitcoins, Dogecoin-posters en extreem bullish Bitcoin-motiverende muurkunst. Na de opwinding over de bull run van Bitcoin, laat Etsy’s terughoudendheid over het accepteren van Bitcoin in 2021 zien dat niet iedereen in de hype verstrikt is geraakt.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten