Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Exchange heeft per ongeluk Bitcoins verkocht voor $6.000

Een crypto exchange uit de Filippijnen verkocht per ongeluk Bitcoins voor maar $6.000 per stuk. De exchange zegt nu dat de aankopen niet geldig zijn.


Technische storing zorgt voor onrust

Een technische storing zorgde ervoor dat een Filippijnse crypto exchange tijdelijk de prijs van de Bitcoin verlaagde van ongeveer $48.000 naar $6.000.

PDAX ging op 16 februari failliet nadat de exchange te maken had met een ongekende golf van transacties. Zo zei het in een verklaring die op zaterdag werd vrijgegeven. De exchange raakte overbelast en de handelsmotor viel uiteen. Tijdens de storing meldden sommige gebruikers dat ze de Bitcoin kochten voor prijzen zo laag als 300.000 PHP. Dit staat gelijk aan ongeveer $6.000.


Bitcoin moet teruggegeven worden

Nichel Gaba, CEO van PDAX, zei tijdens een persconferentie dat hoewel een klein aantal klanten inderdaad voor slechts $6.000 een Bitcoin kochten, veel van deze transacties niet geldig zijn.

Net als de meeste exchanges, baseert PDAX zijn orderboek op een gecentraliseerde database, niet op een blockchain grootboek. Dus hoewel het leek alsof deze transacties geldig waren, waren ze dat niet, zei hij.

“Het is begrijpelijk dat veel gebruikers vinden dat ze recht hebben op die Bitcoins. Op basis van ons onderzoek naar het incident hebben we echter geconcludeerd dat er geen verkoop heeft plaatsgevonden. Dus er is helaas nooit echt iets dat gekocht of verkocht kan worden”. Aldus Gaba.

Sommige gebruikers zeiden echter dat PDAX hen heeft gevraagd om de Bitcoin te retourneren die is gekocht via de geldige transacties.

“Na bijna 24 uur stuurden ze me een brief en sms, waarin ze me vroegen de Bitcoin terug te betalen. Anders zouden ze gedwongen worden juridische stappen tegen mij te ondernemen”. Zo beweerden een van de gebruikers.

“Het enige wat juist is om te doen, is om de BTC-tokens terug te sturen. Op dezelfde manier als wanneer iemand je te veel wisselgeld geeft of als de geldautomaat je te veel geld geeft.” Zo zei Gaba.

Of de exchange de Bitcoins ooit terugkrijgt is nog maar de vraag.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten