Ripple

Expansie van Ripple in Azië niet beïnvloed door de rechtszaak

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zegt dat de activiteiten van het bedrijf in de regio Azië-Pacific niet zijn beïnvloed door de huidige regelgevingsproblemen in de Verenigde Staten.


Business as usual

Ondanks dat het midden in een rechtszaak van $1,3 miljard zit met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, lijkt het erop dat het voor Ripple nog steeds ‘business as usual’ is. In een gesprek met Reuters op vrijdag, onthulde Garlinghouse dat het bedrijf geen negatieve effecten heeft gezien in het APAC-bedrijfstheater te midden van de huidige SEC-rechtszaak:

“De rechtszaak heeft de activiteit in de Verenigde Staten belemmerd, maar het heeft niet echt invloed gehad op wat we doen in Azië-Pacific.”

In december 2020 beschuldigde de SEC Ripple en zijn belangrijkste leidinggevenden van het overtreden van effectenwetten bij de verkoop van XRP-tokens sinds 2013. Garlinghouse schreef de afwezigheid van enige gevolgen toe aan de goede reputatie van het bedrijf bij toezichthouders in de regio. Hij verklaarde:

“We zijn erin geslaagd om het bedrijf in Azië en Japan te laten groeien omdat we op die markten duidelijkheid hadden over de regelgeving.”

– Brad Garlinghouse

Japan en andere APAC-landen waren inderdaad historisch gezien gunstig voor Ripple en XRP. Ripple maakt zelfs deel uit van een joint venture met het Japanse conglomeraat SBI Holdings om SBI Ripple te vormen. Het JV-bedrijf vormt de kern van tal van projecten die gericht zijn op een door Ripple aangedreven betalingscorridor in Azië.

In maart 2020 breidde het blockchain-betalingsbedrijf verder uit naar Zuidoost-Azië. Dit deed het door een samenwerking aan te gaan met DeeMoney, een Thais fintech-bedrijf.


Ripple wil rechtszaak seponeren

Garlinghouse bagatelliseerde ook de effecten van het schrappen van de notering of stopzetting van de handel in XRP-tokens in de VS. Volgens de CEO van Ripple noteren meer dan 200 platforms over de hele wereld XRP-handelsparen.

Afgezien van Amerikaanse crypto-exchanges hebben vermogensbeheerders en cryptocurrency-fondsen zoals Bitwise en Grayscale ook hun XRP-posities geliquideerd. In december onthulde de Ripple CEO dat slechts 5% van de klanten van het bedrijf in de Verenigde Staten woonde. Garlinghouse heeft eerder zelfs verklaard dat het bedrijf overweegt om uit de VS te verhuizen als de regelgeving niet verbetert.

Ondertussen zijn zowel Garlinghouse als de uitvoerend voorzitter van Ripple, Chris Larsen, overgegaan tot het indienen van afzonderlijke moties om de zaak te seponeren. Advocaten van beide bedrijfsleiders zeggen dat het Financial Crimes Enforcement Network van het ministerie van Financiën XRP eerder als een virtuele valuta heeft geclassificeerd.