Bitcoin, BTC
Bitcoin

Expert Benjamin Cowen: De cryptomarkt doormaakt zijn zwaarste periode

De cryptomarkt doorstaat momenteel een uitdagende periode. Terwijl de Bitcoin koers in 2021 een all-time high van bijna $70.000 bereikte, schommelt deze nu rond de $27.600. De gerenommeerde crypto-analist en YouTuber, Benjamin Cowen, beweert dat we ons nu in de meest meedogenloze fase van de markt bevinden.

Op het platform X, voorheen bekend als Twitter, uitte analist Cowen zijn zorgen over de huidige stand van Bitcoin. Terwijl Bitcoin in waarde afneemt, daalt ook de zogenaamde Bitcoin-dominantie – het deel van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies dat door BTC wordt vertegenwoordigd. Cowen voorspelt dat deze dominantie eerst zal stijgen tot 60% voordat er een ommekeer plaatsvindt. Gezien de huidige dominantie van net onder de 50%, zou dit betekenen dat er nog een interessante ontwikkeling aan komt.

Financiële markten, waaronder de crypto markt, doorlopen cycli van hoogte- en dieptepunten. Factoren zoals speculatie, technologische vooruitgang, regelgevende wijzigingen en algemene economische trends zijn hiervoor verantwoordelijk. Een afnemende Bitcoin-dominantie suggereert vaak dat altcoins relatief beter presteren. Dit kan een aanwijzing zijn voor een toenemende interesse in altcoins, mogelijk signalerend het begin van een ‘altseason’.

Crypto markt krijgt een klap

Oktober startte veelbelovend voor de cryptomarkt. Echter, door toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, nam de waarde van diverse cryptocurrencies af, waardoor de markt recentelijk een rode gloed heeft gekregen.

Uit data van het blockchain analyse platform CoinGlass blijkt dat er recent op één maandag meer dan $100 miljoen verlies is geleden door liquidaties. Tijdens de middaguren in Amerika waren het voornamelijk de bullish investeerders die het hardst werden getroffen, met liquidaties van longposities die oplopen tot wel $105 miljoen. Een longpositie is een investeringsstrategie waarbij beleggers assets kopen in de verwachting dat de prijs zal stijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins