XRP token, Ripple
Ripple

Expert voorspelt: Dit is wanneer er een XRP ETF zal komen

Terwijl veel cryptocurrencies grote winsten boeken, blijft XRP opvallend genoeg achter. Een ontwikkeling die potentieel een grote impuls aan XRP zou kunnen geven, is de goedkeuring van een Spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Wat zijn de vooruitzichten voor zo’n goedkeuring, en wanneer kunnen we verwachten dat een dergelijk financieel product werkelijkheid wordt? In dit artikel zoeken we het uit.

Komt er een BlackRock XRP ETF?

Crypto-expert Ashley Prosper verwacht dat vermogensbeheergigant BlackRock interesse heeft in het uitgeven van een XRP Exchange-Traded Fund (ETF), maar dat ze de officiële aanvraag pas zullen indienen na de afronding van de huidige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Prosper benadrukt dat de lancering van een XRP ETF een aanzienlijke impact kan hebben op de markt. Het beschikbaar stellen van XRP via een ETF zou niet alleen de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van XRP voor institutionele beleggers vergroten, maar ook het potentieel hebben om een aanzienlijke instroom van kapitaal naar XRP te leiden, vergelijkbaar met de positieve effecten die eerder zijn waargenomen bij de lancering van een Bitcoin ETF.

Dit zou een enorme prijsstijging van XRP kunnen veroorzaken en het algemene vertrouwen in en de adoptie van digitale valuta verder kunnen versterken.

Update Ripple rechtszaak

In de recente ontwikkelingen rond de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple een belangrijke stap gezet door op 20 februari zijn financiële administratie aan de SEC te overhandigen.

Deze actie is een cruciaal onderdeel van de remedies-fase, waarin beoordeeld wordt welke maatregelen of sancties Ripple mogelijk opgelegd krijgt voor het niet naleven van de effectenwetgeving.

Hoewel juridische experts optimistisch zijn over een mogelijke afronding van de Ripple-SEC rechtszaak binnen dit jaar, is er een kans dat beroepsprocedures de zaak zullen rekken. Vooral de periode van 13 maart tot 29 april belooft cruciaal te zijn, aangezien in deze spanne beide partijen hun pleidooien en bewijsstukken met betrekking tot mogelijke sancties zullen presenteren.

Dit moment van de rechtszaak is uiterst belangrijk voor zowel Ripple als XRP: de beslissingen genomen in deze fase zullen niet alleen de juridische positie van Ripple bepalen, maar ook in grote mate de operationele mogelijkheden van het bedrijf in de toekomst beïnvloeden.

Een XRP prijs van $50?

Ondanks de juridische uitdagingen waar XRP momenteel voor staat, blijven enkele analisten buitengewoon positief over de toekomstperspectieven van de cryptomunt. Onder deze optimisten bevindt zich analist EGRAG, die een buitengewone stijging in de waarde van XRP voorspelt.

EGRAG projecteert dat de waarde van XRP kan klimmen naar een range van $10 tot $50, wat neerkomt op een potentiële groei van 1.700% tot maar liefst 9.100%.

Om de ambitieuze doelstellingen voor XRP te realiseren, is het essentieel dat belangrijke spelers zoals banken en overheidsinstanties de XRP-technologie op grote schaal adopteren. Dit is cruciaal omdat XRP de belofte biedt van het uitvoeren van transacties in slechts enkele seconden en tegen minimale kosten, waardoor het een aantrekkelijk alternatief vormt voor traditionele betalingssystemen.

De potentie van XRP wordt verder benadrukt door de interesse van centrale banken die, in samenwerking met Ripple, het gebruik van XRP voor digitale valuta’s van centrale banken verkennen. Deze ontwikkelingen wijzen op een aanzienlijk potentieel voor XRP in de toekomst, mits er voldoende adoptie plaatsvindt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Mogelijk binnenkort al schikking of vonnis in Ripple vs SEC rechtszaak
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC