hong kong
Bitcoin

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF

Afgelopen maandag keurden de lokale autoriteiten in Hongkong de eerste Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) goed. Tegelijkertijd lanceerde het land ook een Ethereum (ETH) Spot ETF op de beurs. Met deze stappen probeert Hongkong zich te positioneren als een leider binnen de Aziatische cryptomarkt.

Volgens Eric Balchunas, een ETF-expert bij Bloomberg, zou de nieuwe BTC ETF binnen de eerste twee jaar $1 miljard aan kapitaal kunnen aantrekken.

Eerder schatte Balchunas dat de fondsen ongeveer $500 miljoen zouden kunnen ophalen in twee jaar tijd. Recentelijk heeft hij echter zijn voorspelling bijgesteld naar boven. Op het socialemediaplatform X deelde de Bloomberg-analist dat het fonds nu een instroom van $1 miljard kan verwachten.

Regelgeving belemmert succes Bitcoin ETF

De verwachte instroom van $1 miljard voor de nieuwe Bitcoin ETF in Hongkong over twee jaar is relatief bescheiden vergeleken met de prestaties van soortgelijke fondsen in de Verenigde Staten, waar sommige ETFs al bijna $30 miljard aan kapitaal hebben aangetrokken in slechts drieënhalve maand. Dit staat in schril contrast met de $25 miljard die sommige analisten hadden voorspeld.

Een belangrijke oorzaak voor de lagere instroom in Hongkong zijn juridische en regelgevende complicaties. Volgens Eric Balchunas van Bloomberg kunnen beleggers uit China mogelijk niet investeren in deze fondsen, wat een aanzienlijke kapitaalbron uitsluit. Balchunas legt uit:

“Beleggers op het vasteland van China zullen waarschijnlijk niet in aanmerking komen om te investeren in de in Hongkong genoteerde spot Bitcoin en Ethereum ETF’s, aangezien hen het kopen van virtuele activa verboden is.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?