Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het Libra-project van Facebook heeft gedurende het jaar veel kritiek over zich heen gehad. Diverse leden hebben het project inmiddels verlaten, waaronder Mastercard. Het project werd tevens onderzocht door de autoriteiten van de Verenigde Staten (VS), waarna het project tijdelijk stopgezet is. Reden genoeg om een aantal zaken rondom het project aan te pakken. Het project lijkt echter weer volledig in ontwikkeling te zijn waardoor de ontwikkelaars nu met een lanceringsmaand komen. Het blockchain-project staat nu gepland om te lanceren in januari 2021.
Toch heeft de Libra Association, de verschillende bedrijven achter het stablecoin-project, inmiddels 27 leden. De Libra Association is van plan om digitale versies van een aantal fiat-valuta’s te lanceren, die op hun beurt ondersteund zullen worden door deze fiat-valuta’s. Dit garandeert de 1 op 1 verhouding tussen de valuta’s. Wanneer een gebruiker dus bijvoorbeeld 1 digitale dollar zou willen krijgen, betaald diegene daar ook 1 fysieke dollar voor.
Doordat de Libra Association echter geen officieel geregistreerde bank is, heeft dit veel kritiek vanuit verschillende toezichthouders over zich heen gekregen. Dit heeft het Libra-project aanzienlijk vertraagd en heeft er ook voor gezorgd dat het aantal fiat-valuta’s dat gedigitaliseerd zullen worden een vertraging opgelopen heeft. In eerste instantie zal hierom ook enkel de dollar worden gedekt. De andere fiat-valuta’s zullen pas op een later tijdstip gedigitaliseerd worden.
Het is hierdoor onmogelijk om nu al een exacte lanceringsdatum voor deze valuta’s te geven. Eerst zal de goedkeuring van onder andere de Zwitserse belastingdienst moeten worden gegeven voordat andere fiat-valuta’s aan de beurt zijn.
Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.
Het stablecoin-project, dat in juni 2019 al gelanceerd werd, heeft een toestroom en afname van zijn leden gezien. Eerder wist het bedrijf verschillende grote namen te trekken, zoals eBay, Mastercard, Paypal en Vodafone. Deze bedrijven hebben het project en de associatie echter al verlaten.
Toch zijn een aantal grote namen nog lid van de associatie, zoals Spotify en Uber. Zij hebben echter aangegeven op dit moment nog geen plan te hebben om de digitale valuta van Libra daadwerkelijk in te gaan zetten. Zij zouden naar verluidt de use cases die na de lancering zullen volgen eerst afwachten, waarna zij een plan zullen opstellen voor een mogelijke implementatie.
De wallet die speciaal voor het Libra-project ontwikkeld is, is naar verluidt 100% klaar voor gebruik. Door de opgelopen vertragingen zal de wallet in eerste instantie gelanceerd worden in de VS, waarna het langzaam uit zal gaan breiden naar andere landen. Verwacht wordt dat het volume van Libra hierdoor aanzienlijk aangetast wordt, waardoor deze in eerste instantie lager zal uitvallen. Dit is niet onverwacht, doordat niet iedere geplande fiat-valuta vanaf het begin ondersteund zal worden. Verwacht wordt dan ook wanneer extra fiat-valuta’s ondersteund gaan worden dit volume zal gaan groeien.
De Libra Association heeft in de VS hun wallet ingediend bij elke staat. Dit komt omdat het een licentie in iedere aparte staat nodig heeft om daar officieel te mogen opereren. Naar verluidt zijn 10 hiervan nog in behandeling. De rest van de staten hebben naar verluidt al een goedkeuring gegeven. Verwacht wordt dan ook dat de laatste 10 staten ook een goedkeuring zullen gaan geven.