Newsbit

Facebook Libra

Facebook verandert de gang van zaken rondom Libra

Facebook Libra

Facebook overweegt het om haar plan voor de crypto valuta Libra te gaan wijzigen, voordat de Libra officieel gereleased wordt in 2020.


Vooruitgang van Libra

Toen Facebook vorig jaar de Libra introduceerde, beweerde het dat de crypto valuta een wereldwijde valuta zou worden. De Libra zou de kracht hebben om de wereldwijde economie te transformeren. Regelgevers merkten echter al gauw op dat Facebook geen goede antwoorden had op belangrijke vragen van de regelgevers.

Hoewel De Libra nog steeds vooruitgang boekt, zal Facebook nu door de overheid uitgegeven valuta’s, zoals dollars en euro’s, aanbieden om zijn eigen token te ondersteunen. De wijziging lijkt een manier om de regulators te kalmeren. Ook moet die nieuwe weg die ingeslagen is ervoor zorgen voor wat ondersteuning voor

Volgens een rapport, die op 3 maart is uitgegeven door Bloomberg, zullen zowel crypto’s als valuta’s beschikbaar zijn op de digitale wallets van het bedrijf, Calibra.

Door de digitale wallet opnieuw te ontwerpen en de functies van de crypto valuta terug te schalen, hoopt Facebook zowel Calibra als Libra tegelijkertijd uit te brengen. Met Calibra kunnen gebruikers geld verzenden en ontvangen. Daarnaast kunnen zij met de Calibra ook aankopen doen.

Wereldwijd gebruiken bijna twee miljard mensen Facebook. Door nu ook traditionele valuta’s van centrale banken toe te voegen, kan iedereen Calibra gebruiken als een meer traditioneel betalingssysteem. Elke gebruiker die Facebook Messenger of WhatsApp op hun mobiele apparaat heeft staan, kan met één tik op de knop geld over de hele wereld verzenden.


Oppositie tegen Libra sinds de uitgave

Facebook onthulde Libra als een manier om het wereldwijde financiële systeem volledig te omzeilen. Hoewel het plan ambitieus was, liet het wetgevers en toezichthouders zitten met veel onbeantwoorde vragen. Zo was er bijvoorbeeld onduidelijkheid over het risico van het introduceren van de crypto valuta op de markt.

Ambtenaren in de Verenigde Staten stelden voor dat het bedrijf bestaande crypto valuta’s zoals Bitcoin aan Calibra zou toevoegen. Dit in plaats van er zelf één te ontwikkelen. Andere suggesties omvatten het toestaan ​​van stablecoins in de digitale wallets. Dit om te voorkomen dat de soevereiniteit van de valuta’s van de centrale bank ondermijnt zouden worden.

In Europa was er net zoveel twijfel rondom Libra als in de VS. Wetgevers in Duitsland, Engeland en Frankrijk waren tegen het accepteren van de crypto valuta in de EU. Zwitserland was echter een van de weinigen die openstond voor internationale samenwerking met de Libra Association. Daarnaast beweerde ze dat de valuta perfect past in hun regelgevende kader.

Ondanks een slechte start van de Libra, is er ook een groot positief punt. De centrale banken lijken steeds meer toe te geven dat digitale valuta’s gewoon weg een nieuwe realiteit zijn. Sinds het project is aangekondigd, hebben verschillende landen het gebruik van digitale valuta onderzocht, waaronder Japan, China en Engeland.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top